"1 yıl kuralı" nın kaldırılması için girişim..

eczane-calisanlarinin-sertifikalandirilmasinda-1-yil-kurali-nin-kaldirilmasi-icin-girisim

Sertifikasız personelin sayısının belirlenmesi için anket düzenlendi.


03 Nisan 2018 12:14

İstanbul Eczacı Odası, "eczane teknikeri sertifikası" için vermeyi planladığı eğitimler için sorun çıkaran mevzuattaki "12 Temmuz 2012 tarihi itibariyle en az 1 yıldan beri eczanede çalışmış olma zorunluluğunun kaldırılması için bir girişim başlatıyor.

Bu nedenle İstanbul'da sertifikası olmayan çalışanlarının sayılarının doğru tespit için eczaneler arasında bir anket başlattı.

İstanbul Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Çalışanlarımızın Sertifikalandırılması Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

12 Temmuz 2012 tarih ve 6354 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 22'nci maddesi;

"Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla en az bir yıldan beri eczanede çalışanlardan  5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde eczanede çalışan destek personeli eğitimini tamamlamış olanlar ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeye göre eğitim alacak olanlar eczane teknikeri yetkisiyle çalışabilir" şeklindedir.

İstanbul Eczacı Odası olarak sertifikası olmayan çalışanlarımıza vermeyi planladığımız "eczane teknikeri" sertifikası eğitimlerinde yukarıdaki madde hükmü gereği çalışanlarımızın 12 Temmuz 2012 tarihi itibariyle en az 1 yıldan beri eczanede çalışmış olmaları gerekmektedir.

Bu şartı taşımayan çalışanlarımızın bu eğitimi almasının önündeki engeli kaldırmak, ilgili Kanun hükmünü mevcut şartlarımıza uygun hale getirmek için Bakanlığa sunmak üzere bir çalışma başlatıyoruz.

Bu nedenle İstanbul'da sertifikası olmayan çalışanlarımızın sayılarının doğru tespiti önemlidir. Bu sebeple tüm meslektaşlarımızın 30 Nisan 2018 tarihine kadar anketimize katılmasını önemle rica ediyoruz.

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Anket için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
03/04/2018 12:21
hiçbir işe yaramıyor boşuna alacaklar
Yorum yaz