Eczacının son umudu Fakıbaba..!

eczacinin-son-umudu-fakibaba

Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, çözülemeyen işletme belgesi konusunda eczacıların son umudu..


05 Ağustos 2017 00:54

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gıda takviyesi satan eczaneleri denetleyerek işletme belgesi talep etmesi ve para cezası uygulaması, eczacılar ile Bakanlık arasında yıllardı süren bir çekişme olarak devam ediyor.

Ceza uygulamalarına karşı eczacıların ve odaların açtığı davaların kazanılması, hatta Danıştay'ın bu kararları onamış olması bile yıllardır Bakanlığın tavrında bir değişikliğe yol açmadı. Bakanlık çeşitli il ve ilçelerde uygulamasına devam  ettiği gibi, mahkeme sonuçlarına ilişkin veya bu ısrarlı tavrının nedenleri hakkında herhangi bir açıklama da yapmadı.

Tazminat hakkı doğdu

O kadar ki İstanbul Eczacı Odası uygulanmayan mahkeme kararları nedeniyle eczacıların tazminat hakkı doğduğunu hatırlatan bir yazı yazdı Valiliğe. Odanın "Mahkeme kararlarına uymak Anayasa gereğidir." şeklinde ifade ettiği görüşleri de pek yankı bulmadı..

Türk Eczacıları Birliği (TEB) yıllardır her kademede konuyu seslendirdi. Bürokrasinin tüm kademeleri ile yapılan toplantılar bir sonuç vermeyince ilgili Bakanlara çıkıldı. 

Her iki Bakana da ulaşıldı..

Geçen yıl (2016) Haziran ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik makamında ziyaret edilerek konu doğrudan kendisine sunuldu. Daha sonra Kasım ayında yapılan bir ziyaretle konu bu kez Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a doğrudan aktarıldı. Her iki Bakanlık nezdinde yapılan görüşmeden de ele gelir bir sonuç çıkmadı. Uygulama aynen devam etti.

En son Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 14 Temmuz 2017'de Sağlık Bakanı Akdağ'a eczacıların mağduriyetini önleyecek yasal girişimlerin yapılması için bir mektup yazdı. Ne var ki, bu mektuptan 5 gün sonra kabine değişti ve her iki Bakan da görevini bıraktı.

Yeni Bakanlar geldi..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı makamında şimdi Ahmet Eşref Fakıbaba oturuyor. Yıllardır tüm mahkeme kararlarına rağmen sürdürülen ısrardan anlaşılıyor ki, konu basit bir bürokratik uygulama değil, bir Bakanlık politikasıydı. Kim bilir, bu görev değişikliği belki de şimdi eczacılar için beklenen gelişmelerin kapısını açacak bir adım olacak.

Erdoğan Çolak Başkanlığındaki TEB heyeti önce Eski Sağlık Bakanı Akdağ'ı ziyaret ederek Başbakan Yardımcılığı görevini kutladı, ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ziyaret edildi.

Şimdi sırada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba olmalı; Fakıbaba eczacıların yeni umudu..     


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz