Eczacının sırtındaki kambur..!

eczacinin-sirtindaki-kambur

Muayene parası tahsildarlığı, eczacıların sırtında kambur olmaya devam ediyor.


15 Ağustos 2017 14:43

Muayene ücretlerinin hastadan tahsil edilmesi  görevi, eczacıların önde gelen şikayetleri arasında. Eczacıların büyük çoğunluğu bunu sırtlarına yüklenmiş bir kambur olarak görüyor ve son derece şikayetçi. Bu görev eczacıların gözünde hem bir tür angarya, hem de her gün defalarca yaşanabilen bir huzursuzluk kaynağı.

İlaç almak için eczaneye gelen bir hastaya söylenen  "Önce şu muayene borcunuzu ödemeniz gerekiyor" cümlesi, ne kadar nezaket ambalajına  sarılsa da, bir gerginliğin tetikleyicisi oluyor. Kimi hasta muayene ücreti aldıkları için sisteme kızıyor ama karşısında o sırada eczacı olduğu için azarı eczacı yiyor.

Komplo teorisi yazan da var

Kimisi paranoyak krizlere kadar uzanan komplo teorileri üretiyor. En tatsız olanı da bu paranın eczacının cebine girdiği düşüncesinde olanlarla yapılan tartışma. Eczacı gerçeği ne kadar anlatırsa anlatsın, kendisinin bu alanda sadece bir aracı olduğunu söylesin inanmak istemeyenler hala var ve hiç de az değil.

Çok okunan bir sitenin forumunda bu konuda dile getirilen şikayetlere ve yapılan yoruma rastladık. Konu başlığı; "Eczaneye gidince çıkan muayene ücreti"

Eczacının tahsil etmeye çalıştığı muayene ücretini hastanın nasıl karşıladığı, neler düşündüğü ve kendi çevresine nasıl yansıttığı konusuna yeni bir örnek. Sadece yazım hatalarını düzelttik, kalanı olduğu gibi;

Şikayetçi - Bugün göz doktoruna gittiğimde alerjiden dolayı ilaç yazdı. Eczaneye gittiğimde 40 TL borcunuz var dedi. Ya bu parayı verin ya 8 TL ilaç ücretini verin dedi. Ne borcu dediğimde 2014 yılında iki kere diş doktoruna gitmiştim onun ücreti.  Geçen sene ve bu sene doktora gitmiştim bir kaç kere onların ücreti, bunların borcu dedi.

Bu nasıl iş dediğimde yanımdaki yaşlı adam, işte devlet sağlık ücretsiz diye kandırıyor milleti dedi. Daha önce de doktora gitmiştim 15 TL ilaç ücreti istemişlerdi. Sonrasında yine gittiğimde yine istediler 75 TL. Bunlar neyin parası cidden. Devlet benim maaşımdan 800 TL kesiyor aylık. Niye kesiyor bu ücreti öyleyse. Yani ben doktora gittiğimde benden para istemiyorlar ama demek ki bir yerlerde benim haneme borç olarak yazılıyor.

Yorum - Merhaba, Uyanık eczaneler tarafından dolandırılıyorsun, eczaneden işleminizi yaptıklarında çıktı veya reçete örneği isteyin. Orada katkı ve fark ne kadar verdiğiniz yazar. Bilgisayara bakıp size fark söylüyorsa bakabilir miyim deyin. Bu canlarını sıkacak, sistem gitti geldi vs yaparlar, eczanenizi değiştirin.

Şikayetçi - Yani aslında hastaneye gidip muayene olduğumuzda muayene ücreti alınmıyor ama yinede bizim hanemize yazılıyor ve ilaç almak istediğimizde eczanede karşımıza çıkıyor. Benim anladığım bu ama siz diyorsunuz ki bu eczacının yaptığı bir iş. Yani aslında böyle bir ücret yok mu?


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz