Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı tarihi belli oldu..!

eczacilikta-uzmanlik-sinavi-tarihi-belli-oldu

EUS için başvuru tarihi 13-21 Haziran olarak açıklandı. Sınav 24 Eylül'de Ankara'da yapılacak.


22 Nisan 2017 11:57

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek ilk Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS), 24 Eylül'de Ankara'da yapılacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, 21 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümleri uyarınca, üniversitelerin eczacılık fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyenler için ÖSYM tarafından ilk kez 2017-EUS yapılacak.

Sınav için başvurular ise 13-21 Haziran'da alınacak. Adaylar için kılavuz ile başvuru formu, müracaat tarihlerinde "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde yer alacak. Sınavda, adayların mesleki bilgilerini ölçmeye yönelik 100 soru sorulacak.

ÖSYM'nin duyurusu şöyle:

2017-Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-EUS) hakkında Bilgilendirme

21 Ekim 2016 tarihli ve 29864 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre üniversitelerin Eczacılık Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyenler için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-EUS) yapılacaktır.

Sınav, 24 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da uygulanacak olup sınava başvurular, 13-21 Haziran  2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar için Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır.

Sınavda, adayların mesleki bilgilerini ölçmeye yönelik 100 soru yer alacaktır.  Sınav konuları ve konuların sınav sorularındaki yaklaşık oranı Ek’te yer alan Tablo’ da sunulmuştur.

SINAV KONULARI VE SORULARIN ORANSAL DAĞILIMI    

Sınav Konuları Soruların Testteki Yaklaşık Yüzdesi (%)
Analitik Kimya 10
Fizyoloji-Patoloji  6
Biyokimya  6
Farmasötik Mikrobiyoloji ve İmmünoloji  4
Tıbbi Biyoloji  3
Halk Sağlığı  1
Eczacılık Mevzuatı/Etik  3
Farmakoloji  8
Klinik Eczacılık   8
Farmasötik Kimya 15
Farmakognozi/Farmasötik Botanik 15
Farmasötik Teknoloji 15
Farmasötik Toksikoloji  6

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz