Eczacılık Fakültesine eczacı öğretim üyesi alınmıyor..

eczacilik-fakultesine-eczaci-ogretim-uyesi-kabul-edilmiyor

Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi ilanının özel şartı kimya lisansı.


24 Aralık 2018 15:49

Selçuk Üniversitesinin öğretim üyesi ilanında Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev almak üzere başvuracak adaylar için aranan özel şart kısmına “Kimya Lisans mezunu olmak" ifadesinin yer alması üzerine Türk Eczacıları Birliği (TEB) devreye girdi.

TEB, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bir yazı yazarak bu duruma itiraz etti.  Genel Sekreter Arman Üney imzalı yazıda;

"Eczacılık mesleğinin temel bilimlerinden biri olan Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Bölümüne, eczacılık lisansı olan akademisyenlerin başvuramaması şeklindeki düzenlemenizin ivedilikle yeniden değerlendirilmesi ve gerekli düzenlemenin yapılması talebimizi saygılarımla arz ederim." denildi.

TEB'in duyurusu şöyle;

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne Yazdığımız Yazı

Ülkemizde, Eczacılık Fakültesi sayısı 2003-2004 öğretim yılında 11 iken,  2012-2013 yılında 17’ye, 2018-2019 yılında 42’ye çıkmıştır. Sağlık Bakanlığı rakamlarına göre, yıllık mezun sayısı 1600’ün üzerinde olmakla birlikte öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısı azalmakta, tüm fakültelerde büyük farklılık göstermekte ve öğretim üyesi/araştırma görevlisi sayısındaki yetersizlikler nedeniyle önemli sorunlar yaşandığı bilinmektedir.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 20.12.2018 tarihinde yayımlanan "Öğretim Üyesi İlanı”nda Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev almak üzere başvuracak adaylar için aranan özel şart kısmına “Kimya Lisans mezunu olmak" ifadesinin yer alması nedeniyle, konu hakkında Birliğimiz tarafından Rektörlüğe ekteki yazımız gönderilmiştir.

Multidisipliner bir alan olan eczacılık eğitiminin, öncelikli olarak eczacılık fakültesi kökenli akademisyenler tarafından verilmesinin önemi ve gerekliliği net olup, konu Birliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Türk Eczacıları Birliği

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne Yazdığımız Yazı:

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz