Eczacılık fakültelerine sınırlama geliyor..

eczacilik-fakultelerine-sinirlama-geliyor

Eczacılık fakültelerine alınacak öğrenci sayısı, ihtiyaca göre planlanacak


21 Nisan 2017 09:12

Yeni eczane açmaya getirilen kısıtlamalar, önümüzdeki yıllarda eczacılık fakültelerinden mezun olacak öğrencilerin istihdam sorununu da beraberinde getirdi. Nüfus kriteri ve yerleştirme puanı uygulaması yeni eczane açmayı çok zorlaştırdı. Diğer yandan mevcut fakülteler her yıl 2.000 dolayında yeni öğrenci alıyor.

İhtiyaç fazlası

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eczacılık fakültelerinin ihtiyaçtan fazla mezun verdiğini belirterek, “YÖK ile konuşacağız, 2030’a kadar olan eczacı ihtiyacını belirleyip, bu sayıyı dolduracak kadar yeni öğrenci alımı planlayacağız” dedi.

YÖK tıp, hukuk, mimarlık, mühendislik, eğitimdeki başarı barajı uygulamasını eczacılık ve diş hekimliği fakültelerine de getireceğini duyurmuştu. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan da, 2023’e kadar ihtiyaçtan fazla 9 bin eczacı olacağını belirterek, “YÖK’e yazı gönderdik. Yeni açılmış eczacılık fakültelerinin standartları belli kriterlere ulaşmadan öğrenci alınmamasını istedik” dedi. 50 eczacılık fakültesi olduğunu kaydeden Saydan, şunları söyledi:

Yanlış politika

“Fakülte sayısı ve kontenjan artışına bakıldığında önümüzdeki yıllarda işsizlik, eczacılığın en önemli sorunlarından biri olacak. İşsiz üniversite mezunu her yıl artıyor. Mezunların nerede istihdam edileceği düşünülmeksizin uygulanan yanlış politikadan vazgeçilerek sorun kaynağından halledilmeli. Fazla olmasından dolayı eczane sayısına kısıtlama getirildiyse, eczacılıkta öğrenci kontenjanlarının da sınırlandırılması gerekiyor.”

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz