Eczacıların tazminat isteme hakkı doğuyor..

eczacilarin-tazminat-isteme-hakki-var

İstanbul Eczacı Odası'nın Valiliğe gönderdiği yazı..


05 Haziran 2017 12:55

İstanbul Eczacı Odası (İEO), İstanbul Valiliğine yazdığı yazıda; İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Danıştay'da onanarak kesinleşmiş mahkeme kararlarına uymayarak eczanelerden gıda işletme kaydı belgesi talep etmeye devam ettiğine dikkati çekti ve kararın uygulanmaması nedeniyle tazminat talep etme haklarının olduğunu kaydetti.

İstanbul Eczacı Odasının Valiliğe gönderdiği yazıda, 6197 sayılı yasada yer alan, "Eczaneler için ayrıca başka herhangi bir kurum veya kuruluştan kayıt veya onay belgesi aranmaz" kuralı ve İstanbul 7. İdare Mahkemesinin verdiği iptal kararının Danıştay tarafından onanarak kesinleştiği belirtildi. "Kararda eczanelerin Bakanlığa kayıt yaptırmalarına ve kayıt belgesi gibi bir belge almalarına gerek olmadığı açıkça ifade edilmiştir." denildi.

Karar uygulanmıyor..

Yazıda, iptal kararının verildiği tarihten itibaren defalarca İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne kararın uygulanması için yazılı müracaat yapılmasına karşın, kararın gereğinin hiçbir şekilde yerine getirilmediği de belirtilerek, "..Sonuç olarak Mahkemenin verdiği karar Müdürlüğünüzce uygulanmamaktadır." denildi.

Yazı şöyle son buldu;

"Davanın tarafı olarak mahkeme kararına uyulmaması nedeniyle konuyu tarafınıza aktarmayı zorunlu bulduk. Karara uyulmasını ve iptal kararı verildiği andan beridir Müdürlüğünüzce kararın uygulanmaması nedeniyle tazminat talep etme hakkımızı saklı tuttuğumuzu ve tarafımıza başvurumuz ile ilgili cevap verilmesini bilginize saygı ile arz ederim." 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz