Eczacılardan büyük kazanım.. Bu karar kesin karar..!

eczacilardan-buyuk-kazanim-bu-karar-kesin-karar

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin eczacılar lehine verdiği karar kesin nitelikte.


16 Mart 2018 16:18

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teşkilatı, uzun süredir takviye edici gıda ve benzeri ürün satan eczaneleri denetleyerek işletme kaydı istiyor ve para cezası kesiyor. Bu uygulamaya ilişkin olarak açılan davaların art arda eczacılar tarafından kazanıldığı yolundaki haberler de sıkça kamuoyuna yansıyor.  

Kazanılan davaların sonuçlarının genel uygulamada önemli bir etkisinin görülmemesi üzerine, İstanbul Eczacı Odası, geçen yıl doğrudan Bakanlık aleyhine bir dava açtı ve yapılan uygulamanın iptalini istedi. Geçtiğimiz Kasım ayında Oda bu davayı da kazanınca Bakanlık son olarak davayı Bölge İdare Mahkemesine taşıdı.

Mahkeme idarenin istinaf başvurusunu reddetti

İstanbul Eczacı Odası şimdi bu son davanın da 13.02.2018 tarihinde kazanıldığını ve mahkemenin idarenin başvurusunu reddederek eczacılar lehine karar verdiğini duyurdu.

Verilen kararın kesin nitelikte olması ve karara karşı başvurulabilecek olağan kanun yolunun bulunmaması bu karara özel bir önem kazandırıyor.

Mahkemenin verdiği bu son karardan sonra, idarenin nasıl bir tutum alacağı merakla bekleniyor.

İstanbul Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Gıda İşletme Kayıt Belgesi Hakkında Mahkeme Kararı

Odamız tarafından, eczanelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na kayıt edilmesi ve eczanelerin denetlenmesini öngören uygulama ve idari işlemin iptali talebi ile 07.06.2017 tarihinde Bakanlık aleyhine Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin 2017/1459 esasına kayıtlı dava açılmıştı.

Mahkeme, eczanelerin takviye edici gıda, bebek maması vb. gıdaların satışını yapmaları halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kayıt altına alınmalarına ve resmi kontrollerinin yapılmasına ilişkin işlemi hukuka aykırı bularak 01.11.2017 tarihinde iptal etmiş, karara karşı Bakanlık tarafından Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf kanun yoluna başvurulmuştu.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. Dava Dairesi, mahkemenin kararını usul ve yasaya uygun bularak 13.02.2018 tarihinde davalı idarenin istinaf başvurusunu reddetmiş ve lehimize karar vermiştir. Verilen karar kesin nitelikte olup bu karara karşı başvurulabilecek olağan kanun yolu bulunmamaktadır.

Mahkeme kararı için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz