Eczacılar ve Eczaneler Yönetmeliğinde değişiklik..

eczacilar-ve-eczaneler-hakkinda-yonetmelikte-degisiklik-yapildi

Eczacılar ve Eczaneler Yönetmeliğinde yapılan değişikliği anlamak kolay değil


01 Ocak 2019 14:39

Söylendiğine göre, “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayınlandı Resmi Gazete'de. Türk Eczacıları Birliği (TEB) bugün bu yönetmelik değişikliğinin duyurusu yaptı. Okuduk, araştırdık ve ilginç bir tablo ile karşılaştık. 

Duyuru şöyle;

"31 Aralık 2018 tarihli 30642 sayılı 4. Mükerrer Resmi Gazetede “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlanmıştır. Yönetmelik metni ekte yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız."

Duyurunun altında da "Yönetmelik değişikliği için tıklayınız." linki yer alıyor.

Buraya kadar her şey normal ama yönetmelik değişikliğine ulaşmak istediğinizde karşınıza altta yayınladığımız sayfa çıkıyor. Saat 12.45 itibariyle.

Birbirine girmiş yazılardan oluşan, hiç bir şey anlaşılmayan ve Resmi Gazete yayını olduğu söylenen bir sayfa..!

Resmi Gazete'de görünmüyor

Her halde TEB'in sisteminde bir teknik arıza oldu diye düşünüp haberin kaynağına yani Resmi Gazete'ye yöneldik ki ilginçlikler zincirinin ikinci halkası ile karşılaştık. Resmi Gazete'de yayınlandığı kaydedilen yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yer almıyordu. Ne gazetenin aslında ne 4. mükerrer sayısında.. Daha neler..!

Gazetecilik azmiyle bu kez bir başka kaynağa, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'nın (TEİS) sayfasına yöneldik. Aynı duyuru TEİS'in sayfasında da vardı ve derli toplu, normal bir yazı düzeni içindeydi. Nihayet yönetmelikte yapılan değişikliğin ne olduğunu anlayabileceğimizi düşünerek yazıyı okumaya başladık.

TEİS'in sayfasında yönetmelikte yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlandığı söylenen değişiklik, okunabilir düzgünlükte veriliyordu ama bir başka anlaşılmazlık vardı yazıda.

Yönetmelikte değiştirildiği belirtilen madde ile eski maddenin metni alt alta verilmişti ancak bir kelimelik değişiklik vurgulanmadığı için aralarında fark, ha deyince anlaşılamıyor, epey bir çabalamak gerekiyordu. Canım o kadarını da istemesin bu tatil gününde okuyucu/eczacı denilebilir belki. Ne var ki bize ulaşan okuyucu/eczacı pek öyle düşünmüyor..    

Yani özetlersek, TEB'in Resmi Gazete kaynaklı yönetmelik değişikliği duyurusu birbirine girmiş cümlelerden okunamayacak haldeydi; Resmi Gazete'de olduğu söylenen yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de bulunamıyordu ve bir başka kaynakta ise alt alta verilen düzeltilmiş ve eski madde arasındaki farklılığı anlamak için kelime kelime tüm maddeleri karşılaştırmak gerekiyordu..

Yönetmelik değişti diyorlar ama anlayan beri gelsin.. 

TEB'in yayınladığı Yönetmelik Değişikliği Sayfası;

 

31.12.2018 tarih ve 30642 sayılı Resmi Gazete'deki konu başlıkları;

Kaynak için tıklayınız (TEB)

Kaynak için tıklayınız (TEİS)  


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz