Eczacılar kansere farkındalık yaratmak  için koşacak..

eczacilar-meme-kanserine-farkindalik-yaratmak-nbsp-icin-kosacak

Eczacılar kansere farkındalık yaratmak için hem koşacak, hem bağış toplayacak..


25 Eylül 2018 21:09

40. İstanbul Maratonu’nda “Meme Kanseri” konusunda farkındalık yaratmak amacıyla eczacılar da koşacak.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti, Sosyal Sorumluluk ve Proje Komisyonu, 11 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek olan İstanbul Maratonunda, eczacıların da hem koşuya katılması hem de eş zamanlı olarak Meme Kanseri için bağış toplanmasını sağlayacak bir düzenleme yapıyor. Koşunun sloganı ise “Kıtaları Nefes Olmak İçin Aşıyorum” olacak.

TEB'in Eczacı Odalarına gönderdiği yazı şöyle;

40.İstanbul Maratonu Kapsamında “Kıtaları Nefes Olmak İçin Aşıyorum” Projesi hakkında

İlki 1979 yılında Asya-Avrupa Koşusu olarak gerçekleşen Avrasya Maratonu; 2013 yılında dünyanın tüm maratonlarında olduğu gibi, şehrin tanıtımı ve adını ön plana çıkarmak amacıyla İstanbul Maratonu adını almıştır. Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştirmesi İstanbul Maratonu'nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirmektedir.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimiz, Sosyal Sorumluluk ve Proje Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 11 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek olan 40. İstanbul Maratonu'nda "Meme Kanseri" konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "Kıtaları Nefes Olmak İçin Aşıyorum" sloganıyla koşulmasını ve eş zamanlı olarak Meme Kanseri için bağış toplanmasını sağlayarak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilmesini planlamıştır.

Meme Kanseri için bağış toplanabilmesi adına Birliğimiz tarafından gerekli başvurular yapılarak, Ankara Valiliğinden yasal izin alınarak toplanan bağış Türkiye Meme Vakfına (MEVA) aktarılacaktır. Ekim ayında yürütülmesini planladığımız bağış kampanyası ile ilgili süreç hakkında Bölge Eczacı Odalarımıza ayrıca bilgi verilecektir.

40. İstanbul Maratonunda 4 kategoride koşulabilmekte olup; bunlar 10K, 15K, 42K ve halk koşusudur. Kayıt ücretleri, 10K ve 15K için 80TL, 42K için 40 TL olup, maratona katılmak isteyen meslektaşlarımızın, 30 Eylül 2018 tarihine kadar https://www.maraton.istanbul adresine giriş yaparak, istedikleri kategori için kayıt olmaları ve kayıt yaptıran meslektaşlarımızın iletişim bilgilerinin ekte iletilen formatta Odanızda toplanarak, ekte yer alan form aracılığıyla Birliğimize bildirilmesi gerekmektedir.

Halk koşusuna katılım ise ücretsiz olup, bu kategori için detaylı bilgi, https://www.maraton.istanbul adresinde ve internet sayfamızda ilerleyen günlerde duyurulacaktır.

Maratona katılarak 10K, 15K, 42K kategorisinde koşacak kadın ve erkek meslektaşlarımız arasında birinci olan meslektaşlarımıza, TEB Artı Sigorta tarafından, Meme Kanseri başta olmak üzere 10 adet kritik hastalık için ücretsiz sigorta yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney / Genel Sekreter

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz