Eczacılar da risk altında..

eczacilar-da-risk-altinda

Kanser ilaçlarına temas eden hemşire ve eczacı gibi sağlık çalışanlarında kanser riskinin dikkat çekecek kadar yüksek olduğu ortaya çıktı.


27 Şubat 2018 10:58

Günlük işleri sırasında kanser tedavisinde kullanılan ilaçlara maruz kalan hemşire, eczacı gibi sağlık çalışanlarının kanser olma ihtimalinin belirgin şekilde yüksek olduğu ortaya çıktı.

40 yıl kadar önce kanser tedavisi gören hastalarda tedavi gördükleri kanserlere ek olarak başka kanserler ortaya çıkınca kanser ilaçlarıyla ilgili endişeler ortaya çıkmıştı. Çünkü hemşire, eczacı gibi sağlık çalışanları günlük işleri sırasında sıklıkla bu ilaçlara maruz kalıyordu.

O zamandan beri, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlara temas eden sağlık çalışanlarındaki kanser riski ile ilgili pek çok araştırma yapıldı. Bu çalışmalar genlerdeki hasarı gösterdi ancak bu hasarın ortaya çıkma ihtimalinin yüksekliği ya da düşüklüğü konusunda çok farklı görüşler vardı.

Sonuçları yakında Mutation Research/Reviews in Mutation Research dergisinde yayınlanan bir araştırma bugüne kadar bu konuda yayınlanmış araştırmaları karşılaştırmalı olarak ayrıntılı bir biçimde inceledi.

Araştırma sonucunda, kanser ilaçlarına düzenli olarak temas eden sağlık çalışanlarının genlerinde hasar ortaya çıkma ihtimalinin bu ilaçlara temas etmeyen sağlık çalışanlarına oranla belirgin derecede yüksek olduğu ortaya çıktı.

Diğer bir deyişle, kanser ilaçlarına temas eden sağlık çalışanlarında ciddi bir kanser riski olduğu ve çalışanların bu ilaçlara temasının azaltılması için gerekli önlemlerin alınması gereği ortaya çıktı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz