Eczacı ve eczane personeline ücretsiz şehir içi ulaşım..

eczaci-ve-eczane-personeline-ucretsiz-sehir-ici-ulasim

Belediyeler eczacılara ve çalışanlarına ücretsiz ulaşım kolaylığı sağlıyor


25 Mart 2020 09:10

Çeşitli şehirlerde eczacı ve eczane personeline ücretsiz şehir içi ulaşım kolaylığı sağlanıyor.

Bu imkandan yararlanmak için Eczacı Odalarının sağlayacağı kimlikleri almak gerekiyor.

Bu konuda elimize ulaşan bilgiler şöyle;  

İstanbul

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan çu açıklamayı yaptı:

"Türkiye’de sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve İSPARK olanağı sağlayan ilk kamu kurumu olduk. Şimdi sıra eczacılar ve eczane çalışanlarında. Çarşamba gününden itibaren Eczacılar Odası’ndan sağlayacakları kimlikle bu imkandan yararlanabilecekler."

Ankara

Ankara Eczacı Odası şu açıklamayı yaptı:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda eczacı ve eczane çalışanlarının ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanması kararının alınması sağlanmıştır. Eczacılarımız, İkinci Eczacılarımız ve Yardımcı Eczacılarımız Odamız tarafından verilen kimlik kartlarıyla uygulamadan yararlanabilirler.

Bununla birlikte eczanelerinde çalışan personelin bu hizmetten faydalanmasını isteyen meslektaşlarımızın, ekte verilen formu doldurmaları ve eczane personeline teslim etmeleri gerekmektedir. Eczane personeli, ilgili formu yanlarında taşımak suretiyle ulaşım hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanacaktır.

İzmir

İzmir Eczacı Odasından yapılan açıklamalar şöyle:

Eczane personeli kayıt işlemleri hakkında:

Eczane çalışanlarımızın da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması için gerekli başvuru yapılmıştır.

Ayrıca, önümüzdeki süreçte gerekli olabilecek görevlendirme belgeleri için 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar Farmainbox üzerinden eczane personeli kayıtlarının yapılması gerekmektedir.

Eczane Teknisyen Kartları Hakkında:

İzmir'de koronavirüsle mücadele sürecinde eczacılardan sonra özveriyle görev yapan eczane teknisyenleri de toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Bugün kargoya verilecek olan eczane teknisyeni kimlik kartları, 25 Mart 2020 tarihi itibariyle bölge temsilcilerimizden imza karşılığında meslektaşlarımıza teslim edilecektir.

Eskişehir

Eskişehir Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle:

Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık personellerine tanıdığı ücretsiz ulaşım imkanından eczane personellerinin faydalanabilmesi için odamız tarafından "ECZANE PERSONEL KARTI"  bastırılarak, ücretsiz olarak dağıtımına başlanmıştır.

Kartlar eczacılarımızın kendisine yada çalışan personellerine teslim edilebilecektir. Depo, firma aracılığı ile teslimi mümkün bulunmamaktadır.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz