Eczacı olan yapmaz tabii..!

eczaci-olan-yapmaz-tabii

Eskişehir Eczacı Odası'nın Tamoksifen ham maddeli ilaç hakkındaki duyurusu.


18 Ekim 2017 15:10

Meme kanseri hastalarının vazgeçilmezi olan tamoksifen ham maddeli ilaç üzerinde yapılan spekülasyonlar bir türlü sona ermedi.

Bir yandan idare yeterince ilacı piyasaya sürdüğünü belirtiyor rakamlar veriyor, diğer yandan aradığı ilacı bulamayanlar yardımlaşma ekipleri kuruyor. Eczacı örgütleri ilacın bulunamadığı, hatta internette karaborsaya düştüğü yolunda açıklama yapıyor; idare bu ilacın reçetesiz satılmaması yolunda eczacılara genelgeler yayınlıyor.

Bu arada bazı eczanelerde karaborsa yapıldığı yolunda şikayetler de basına yansıyor. Ardından bazı hamasi cümlelerin havada uçuştuğunu görüyoruz. Eczacılar böyle şey yapmaz..!

Yapmaz tabii, eczacı olan yapmaz..! Ya araya diploma paravanasının arkasına saklanıp, gerçek dürüst eczacıların itibar ve güvenini çıkarları uğruna kullanan, eczacı görünümlü birileri de karışmışsa..

Karışır, her meslekte vardır bunlardan, karaborsacılık ta yaparlar, canıyla uğraşan, yaşama savaşı veren kanser hastalarının sırtından haksız çıkar sağlamaya da çalışırlar. Dürüst insanlara düşen hamasi nutuklar atmak değil, çürük elmaların varlığını bilerek onlarla mücadele etmektir.

Eczacılar yapmaz tabii ama arada bozuk zihniyetliler olduğu bilgileri ulaşmasa Eczacı Odalarına, onlar da sıklıkla bu konuda yayın yapmaz "yaşanan sıkıntılar bazı suistimalleri de beraberinde getirmiştir" demezlerdi.

Bu konuda son uyarı dün Eskişehir Eczacı Odasından yapıldı.

Eskişehir Eczacı Odası'nın uyarısı şöyle;

TAMOKSİFEN ETKEN MADDESİ İÇEREN PREPARATLARIN REÇETESİZ SATIŞININ YAPILMAMASI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Son günlerde Tamoksifen etken maddesi içeren preparatlara ulaşımda yaşanan sıkıntılar bazı suistimalleri de beraberinde getirmiştir. Söz konusu suistimallere imkan vermemek adına tamoksifen etken maddesi içeren preparatların üyelerimiz tarafından reçetesiz satışının kesinlikle yapılmaması gerekmektedir.

9. BÖLGE ESKİŞEHİR ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz