"Eczacı" Odasından ne bekliyor..?

eczaci-odasindan-ne-bekliyor-benim-eczaci-odam

Eczacılar yönetimden neler bekliyor, gündemlerinde neler var? "Benim Eczacı Odam..!"


31 Ekim 2017 16:26

Eczacı Odalarının seçimleri geçen ay tamamlandı. iki hafta sonra Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) büyük kongresi var. Eczacı Odaları kongrede sunacakları önergeler için üyelerinden görüş ve öneri almaya başladılar. Örneğin Mersin Eczacı Odası bu konuda duyuru yaptı. Amaç eczacıların beklentilerini üst yönetime duyurmak.

Bu bize geçen ay yapılan İstanbul Eczacı Odası seçimlerine katılan gruplardan, Yeniden Eczacılık Platformu'nun  Ecz. Mürşit Koçtürk imzasıyla yayınladığı bir bildiriyi hatırlattı.

"Benim Eczacı Odam" mottosuyla yayınlanan bildiri, eczacıların taleplerini ortak çizgilerde toplamış görünüyor.

Şimdi tekrar hatırlatmanın tam zamanı olduğunu düşüncesiyle sunuyoruz.

"Benim Eczacı Odam"

Eczacı Odası seçimlerinde sona doğru gelirken kimin dediğinden ziyade ne dediği önemli olan projelerden birkaçı...

1- "Benim Eczacı Odam" her branşta uzman avukatı olan bir hukuk bürosu ile aylık sabit ödeme üzerine anlaşsa...

SGK ya da eski personelimiz veya mesleğimizle ilgili bir konuda bu bürodaki hukukçular bize ücretsiz avukatlık yapsa. Bunun yanında özel, ailevi meselelerimizde de yine bu büro bize indirimli ücretle hizmet verse.

Avukat aramak, avukatlara yüksek ücretler ödemek zorunda kalmasak. En önemlisi mahkeme köşelerinde yalnız kalmasak...

2- "Benim Eczacı Odam" takastaki il sınırının kaldırılması için tüm benliğini ortaya koysa...

Eczacının bir diğer eczacı ile ilaç takasında bulunmasına, eczacıların ortak alım yaparak alırken kazanmasına, güzel yurdumun tamamındaki eczacıların birbiriyle bu şekilde yardımlaşmasına "Benim Eczacı Odam" öncülük etse...

3- "Benim Eczacı Odam" bir personel havuzu oluştursa...

Bu havuzdaki personeller daha önce çalıştığı eczacısından referanslı, güvenilir ve donanımlı olsa. Bu personel adayları, sürekli eğitime tabi tutularak satış/pazarlama, sut, fatura düzenleme vs konularda uzmanlaşsa..

Personel arayan eczacı, odaya başvurduğunda bu havuzdaki personelden seçim yapsa...

4- "Benim Eczacı Odam" üyelerine bir sosyal tesis kazandırsa...

Uzun mesai, zihinsel ve fiziksel yorgunluk içinde bunalıp duruyoruz. Meslektaşlarımızla bir arada olacağımız, ailece vakit geçireceğimiz, spor yapıp, iki lafın belini kıracağımız; bunun yanında odanın düzenleyeceği eğitimleri de alacağımız bir sosyal tesisimiz olsa..

5- "Benim Eczacı Odam" İŞKUR ve KOSGEB uzmanı personel istihdam etse...

Eczacılarımız bu kurumların hibe ve desteklerinden bu uzmanların vereceği danışmanlık ve hizmetle yararlansa. Hiçbir destek kaçırılmadan bu kurumlardan yüzde yüz fayda sağlasak...

6- Eczanelerimiz "1. Basamak Sağlık Kurumu" sayılsa ve bir tacir olarak değil de sağlık hizmet sunucusu olarak SGK nezdinde iş hukuku konusunda bir ayrıcalığımız olsa..

Her personel ayrılışında mahkeme kapısında bulmasak kendimizi...

7- Eczacıdan kaynaklı olmayan, reçeteyi/raporu düzenleyen hekim sebepli SGK kesintileri son bulsa...

Doktor MEDULA sistemi, SUT ile entegreli çalışsa. Hekim, SUT'a aykırı reçete/rapor düzenlemeye çalıştığında sistem onay vermese. "Benim Eczacı Odam" bu düzenlemeye öncülük etse. Bu sistem oturana kadar da hekimle medula üzerinden mesajlaşarak bu gibi hataları düzeltsek.

8- "Benim Eczacı Odam" bir lojistik ve sigorta şirketi ile anlaşsa...

Lojistik şirketi her ayın 5/10/15'inde reçete kolilerimizi eczaneden alıp SGK'ya teslim etse ve kurye teslim etiketlerini ertesi gün yine eczanemize getirse. Bu koliler kayıp, çalıntı, zarar gibi durumlar için sigortalı olsa.

Eczane başı 30 TL'yi ve yarım günü bulan teslimat maliyetinden kurtulsak..

9- "Benim Eczacı Odam" bize zarf, koli temin ettiği gibi poşet, kağıt vb tüm sarf malzemeleri de temin etse ama bunu piyasa fiyatının çok çok altından verse..

Beş binden fazla eczane eczacısı üyeye sahip odamız bu eczanelerin tüm ihtiyaçlarını toplu aldığı zaman oluşacak hacmi ve alacağı iskontoyu düşünebiliyor musunuz?. "Benim Eczacı Odam" bu şekilde eczane ekonomilerine destek olsa.

10- Eczacı kamuda da hakettiği çalışma şartlarına kavuşsa...

Havasız, karanlık, penceresiz, depolama alanı gibi odalarda veya bir insan boyunu geçen koli yığınları arasında ömür tüketen meslektaşlarım var benim.

11- Yeni mezun ve işsiz eczacılarımız için ek istihdam alanları oluşturulsa...

Nasıl ki bir eczane ciroya göre ikinci eczacı çalıştırmak zorundaysa aynı zorunluluk ecza depoları için de getirilse.

Mesul müdür atamak için sadece hastalık, eğitim gibi sebepler değil de bunun yanında isteyen eczacı istediği zaman eczanesine mesul müdür atayabilse ve eczanede sigortalı çalışan eczacı, o eczanenin mesul müdürü sayılsa.. Hiçbiri imkansız değil; hepsi uygulanabilecek hem de kısa sürede hayata geçebilecek olan projeler.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz