Oda yılbaşından itibaren ceza keseceğini duyurdu..

eczaci-odasi-yilbasindan-itibaren-ceza-kesecegini-duyurdu

Bursa EO kapatılmayan sosyal medya hesaplarına ceza kesmeye başlıyor.


30 Aralık 2018 14:45

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB), geçtiğimiz temmuz ayında eczacı odalarına gönderdiği uyarı yazısı yavaş da olsa etkisini gösteriyor. Eczacı Odaları sosyal medya hesaplarından tanıtım amaçlı reklam yapan eczacılar için cezai işlem uygulayacaklarını duyurmaya başladılar.

Örneğin Eylül ayında Eskişehir Eczacı Odası bir duyuru yayınlayarak reklam amaçlı sosyal medya hesaplarını kapatmayan eczacılara ceza uygulamasına geçeğini duyurmuştu.  

Bursa Eczacı Odası da bu yönde bir duyuru yayınlayarak internet sitesi ve reklam amaçlı sosyal medya hesaplarını kapatmayan eczacılara yılbaşından itibaren yetkisini kullanarak cezi işlem uygulayacağını duyurdu.

Bursa Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Eczaneler Adına Açılan Sosyal Medya Hesapları Hakkında Son Uyarı

Türk Eczacıları Birliği'nin 24.07.2018 tarihinde yayınlamış olduğu "Sosyal Medya ve Instagram Hesapları Aracılığıyla Tanıtımlar Yapılması Hakkında" yazısında Eczane Eczacıları ve Eczaneler adına internet sitesi ve tanıtım amaçlı sosyal medya hesabı açılamayacağı, eczane ve eczanede satılan ürünlerin tanıtımının yapılamayacağı açıkça belirtilmiştir.

Eczane Eczacıları veya Eczane adına açılmış olan internet sitesi ve tanıtım amaçlı kullanılan sosyal medya hesaplarının ivedilikle kapatılması gerekmekte olup, 01.01.2019 tarihinden itibaren kapatılmadığı tespit edilen internet sitesi ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu'nun 20. maddesinin (b) fıkrasında Eczacı Odası Yönetim Kurulları'na verilen yetkiye dayanarak Oda'mız tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Önemle duyurulur.

24.07.2018 tarihinde yayınlamış olduğumuz duyuru için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz