"Vadelerin geri çekilmesi Rekabet Kurumuna taşınmalı"

ecz-kucuker-vadelerin-topluca-geri-cekilmesi-rekabet-kurumuna-tasinmali

Depolarının vadeleri topluca geri çekmesinin Rekabet Kurumu'na taşınması istendi.


22 Ekim 2018 22:03

Ecza depolarının ödeme vadelerini geriye çekmesine karşı, eczacıların tepkisi devam ediyor. Sivas Lokman Eczanesi sahibi Eczacı Taylan Küçüker, kooperatif yöneticilerinin vadelerin geri çekilmesini gerektirecek bir durum olmadığını açıkladığını hatırlatarak;  dağıtım kanallarının hepsinin ağız birliği etmişçesine ortak bir eylem ve söylem birlikteliği içinde olduklarına dikkati çekti.

Küçüker, bu durumun rekabet hukuku açısından incelenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"TEB ve odalarımız dağıtım kanallarının vadeleri geri topluca geri çekmesi hadisesini Rekabet Kurumu'na taşımalıdır. Kooperatif yöneticilerimiz, vadelerin geri çekilmesini gerektirecek bir durum olmadığını açıklıyorlar. Ancak dağıtım kanalları, hepsi aynı ağız birliği etmişçesine ortak bir söylem ve eylem birlikteliği içerisindeler.

4-5 kademe ilaçları tedarik eden firmaların vadeleri geri çektiğini, ekonomik bozulmayı, döviz artışı faizlerdeki artışı gerekçe gösteriyorlar.

Konu rekabet hukuku yönünden incelenmelidir. Hiçbir sermaye grubu karşısında örgütlü bir alım birliği ve örgütlü bir meslek kuruluşu istemez."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz