e-defter uygulaması hakkında önemli bir uyarı..

e-defter-uygulamasi-hakkinda-onemli-bir-uyari

Eczane stokları ile defter verilerinin uyuşmazlığı durumunda yapılacak işlemler.


03 Haziran 2018 13:17

Mersin Eczacı Odası, e-defter üzerinden eczanenin uyuşturucu, psikotrop, kan ürünü, hemofili ve kontrole tabi ilaçlara ait stok bilgilerinin kontrolüne ilişkin bir açıklama yayınladı.

Mersin Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle;

RENKLİ REÇETE SİSTEMİNDEKİ E-DEFTER UYGULAMASI HAKKINDA

Bilindiği üzere normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçlar 01.04.2018 tarihinden itibaren Renkli Reçete sistemi üzerinden karşılanmaya başlamıştır. Aynı zamanda Renkli Reçete Sisteminde bulunan e-defter butonu ile ilgili eczanenin uyuşturucu, psikotrop, kan ürünü, hemofili ve kontrole tabi ilaçlara ait stok bilgileri de görülmektedir.

Yapılan incelemelerde sistemde görülen verilerin reel stoklarla uyuşmadığı tespit edilmiştir.

Konu hakkında Kurum nezdinde gerekli girişimler yapılmış olup, Kurumdan tarafımıza gönderilen cevabi yazıda; eczane stokları ile defter verilerinin uyuşmazlığı durumunda daha önce alınan ilaçların ücreti mukabilinde satılması durumunda İTS bildirimlerinin yapılmamasından kaynaklandığı ve ITS bildirimi yapılmayan ve eczanede bulunmayan bu ilaçların, eczane defterindeki veriler ile karekod bilgileri alınarak deaktivasyon işlemi yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Yukarıda bahse konu işlemlerin yapılabilmesi için eczane otomasyon şirketleri ile görüşülmüş olup, gerekli düzenlemelerin yapıldığı tarafımıza bildirilmiştir.

Elektronik defterde stok bilgileri hatalı olan meslektaşlarımız kullandıkları paket program üzerinden işlem yapabilecek, sorun yaşamaları halinde program servisinden destek alabileceklerdir. Ancak bu işlemin hatalı yapılması durumunda deaktive edilmiş karekodun geri alınmasının mümkün olmayacağını hatırlatır, bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini, bilgilerinize sunarız.

İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazı için tıklayınız

İl Sağlık Müdürlüğü'nün cevap yazısı için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz