Nobel İlaç’a Biyoteknolojik ilaç üretimi için kredi..

dunya-bankasindan-nobel-ilac-rsquo-a-biyoteknolojik-ilac-uretimi-icin-kredi

Nobel İlaç, IFC’nin yatırımı ile biyoteknolojik ilaç tesisi kuruyor.


21 Ağustos 2017 16:30

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (International Finance Corporation), Nobel İlaç’a biyoteknolojik ilaç üretim tesisi için 25 milyon dolar yatırım yapıyor. 

Toplamda 48 milyon dolar olan ve biyoteknolojik ürünler için üretim ve    Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesini kapsayan yatırımın bir kısmı da, finansal kiralama  ve şirketin kendi fonları aracılığıyla  finanse edilecek.

TÜBİTAK da destekliyor

 TÜBİTAK da bu yatırım programını hem maddi hem de teknik yardım ile destekliyor.

Yıllık cirosunun yüze 5'ini Ar-Ge çalışmalarına ayıran Nobel İlaç, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı destek programı kapsamında TÜBİTAK tarafından yapılan “Biyobenzer ilaçların yerli olarak geliştirilmesi ve üretilmesi” duyurusunda, projesi onaylanan ilk firma olmuştu.

Nobel İlaç'ın biyoteknolojik ilaç üretim projesi, DNA dizaynından başlaması ve ileri seviye biyomühendislik uygulamalarını içermesi nedeniyle devlet destekli ilk biyoteknoloji projesi ünvanını taşıyor.

Biyoteknolojik ilaçların sürdürülebilir bir sağlık sistemi için önemli fırsatlar yarattığını söyleyen Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, “Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de biyoteknolojik ilaçların üretimine geçilmesi büyük önem taşıyor.  IFC’nin yatırım desteğiyle Nobel, şu anda Türkiye’de ve Nobel’in ihracat yaptığı ülkelerde mevcut olmayan katma değeri yüksek ürünleri içerecek şekilde ürün portföyünü genişletecek. Böylece bu ülkelerdeki milyonlarca insanın uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli ilaçlara erişebilmelerini sağlayacaktır.” dedi.

İhracat odaklı büyüme

IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos ise şunları söyledi:

“IFC'nin Nobel İlaç'a yaptığı yatırım, Türk şirketlerinin ihracat odaklı büyümesini ve uluslararası genişlemesini desteklemek kapsamında, Türkiye’deki stratejimiz ile örtüşüyor. Nobel İlaç'ın üreteceği yüksek katma değerli ilaçları yerel ve uluslararası pazarlara sunulması, Türkiye'de ilaç sektöründeki dış ticaret açığının kapanmasına da destek olacaktır.”

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz