Dormofol tartışmasının boyutları büyüyor..

dormofol-tartismasinin-boyutlari-buyuyor

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı'nın açıklamaları


15 Ocak 2020 13:49

Isparta Şehir Hastanesi'nde endoskopi yapılan bazı hastalarda, bazı serilerinin kullanımının durdurulduğu bildirilen "Propofol" etken maddeli Dormofol anestezi ilacının kullanıldığı kuşkusu ile başlayan tartışma, yeni boyutlar kazanarak büyüyor.

"Problemler arttı"

Tartışmaya Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği de girdi. Başkan Prof.Dr.Ömer Kurtipek, olayın daha da büyümesinden korktuklarını ifade etti ve Ekim ayından bu yana ilaçla ilgili Sağlık Bakanlığına bildirimler olduğunu  ancak son ölümlü olaydan sonra ilacın belli lotlarının geri çekildiğini söyledi.

Hem genel hem de lokal anestezide çok yaygın kullanılan bir ilaç olduğunu söyleyen Prof.Dr.Ömer Kurtipek, Dormofol’ün anestezide kullanılmaya başlanmasıyla problemlerin arttığını belirtirken ilacın kullanımıyla ilgili acil bir denetleme yapılması gerektiğini belirtti.

"Başka vakalar da var.."

Ekim ayında bir üniversite hastanesinde iki vakanın daha olduğunu belirten Prof.Dr.Kurtipek, ilacın üretim konusunda sıkıntılar olduğunu düşündüklerini belirtti.

Medigündem’de, Türkiye Klinikleri TV Doktor Savunma programı sunucusu Av.Ayşegül Hanyaloğlu ise idarenin denetim görevini de hatırlatarak, hekimlerin bu açıdan sorumlu olamayacağını ve üretici firma ile Sağlık Bakanlığının bu işi çözmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı İTS'yi işaret etti

Önceki gün konu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca ise;

"İlaç Takip Sistemi, üretimden hastaya kadar bu süreci takip eden bir sistem. Buradan blokladığımız ilaçların hastaya kullanılması mümkün değil." şeklinde bir açıklama yaptı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz