Doktor eczacı ilişkilerinde örnek şikayet..!

doktor-eczaci-iliskilerinde-ornek-sikayet

ASM'de çalışan doktorun yazdığı reçeteler hakkında şikayet mektubu.


19 Ekim 2018 14:51

Bazı doktorların uygun (!) eczanelerle anlaşıp hastalarını o eczaneye yönlendirdikleri veya ilaç firmaları ile anlaşıp belli ilaçları reçetelendirdikleri yolundaki söylentiler her zaman vardır. Bunun ne oranda gerçeği yansıttığını bilmek mümkün değil.

Dün Sakarya Yeni Haber'in yazarı Mustafa Kaya, köşesinde bir okuyucu mektubu yayınladı. Mektup, üzerinde herhangi bir açıklama yapmaya gerek olmayacak kadar açık bir ifade ile yazılmış.

Konu Eczacı Odasını da yakından ilgilendiriyor olmalı

Mustafa Kaya yazısının sonunda okurun iddialarının ciddi olduğunu belirterek, "Daha ayrıntılı bilgiler de var. Sanırız bu konu bölgede bir hayli kangren olmuş bir konu. Eğer Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları ciddi bir şekilde araştırmak isterse kendilerine verebiliriz." notunu eklemiş.

Bizce konu yalnızca Sağlık Müdürlüğünü değil Sakarya Eczacı Odası'nı da yakından ilgilendiriyor. Odanın da bu konuya ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Mutafa Kaya'nın yazısını aynen aktarıyoruz. 

"Benim istediğim eczaneden ilaç alma hakkım yok mu?"

Çökekler Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan bir bayan doktorla ilgili daha önce de kamuoyuna yansıyan şikayetlerle benzer dertlenmeler içeren bir mektup aldım.

Watsapp ihbar hattımıza gelen, bir hayli de uzun olan mektupta bayan doktorla ilgili iddialar dile getiriliyor.

A.Y isimli okurumuzun yetkili mercilere de gönderdi mektupta eşine, kayınvalidesine raporlu ilaçların çok fazlasının yazıldığını iddia ediyor. İlaç isimlerini de ayrıntılı yazıyor.

Bunun haricinde bayan doktorun mesaiye geç geldiğini, bölgedeki iki eczaneden birine hastalarını yönlendirdiğini de iddia eden A.Y, ilaçlarını diğer eczaneden alan hastalara baskı yaptığını iddia ediyor.

A.Y doktorun diğer eczaneden ilaçlarını alan hastaların reçetelerini yanlış yazdığını, kendi yönlendirdiği eczaneye gidenlere çok fazla ilaç yazdığını belirtiyor.

Tüm bu iddiaların daha önce Sağlık Müdürlüğü’ne ve Sağlık Bakanlığı’na iletilmesine rağmen durumun değişmediğini ifade eden okurumuz A.Y.

“Benim istediğim eczaneden ilaç alma hakkım yok mu? Bu doktorun devletin raporla verdiği ilaçları kendi kafasına göre değiştirme hakkı var mı? Onun istediği yerden ilaç almıyorum diye beni cezalandırmaya hakkı var mı?” diye soruyor.

Okurumuzun adı ve iletişim bilgileri bizde mevcut. Okurumuzun iddiaları ciddi. Daha ayrıntılı bilgiler de var. Sanırız bu konu bölgede bir hayli kangren olmuş bir konu. Eğer Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları ciddi bir şekilde araştırmak isterse kendilerine verebiliriz. Eğer Doktor cevap hakkı kullanmak isterse köşemiz kendilerine de açık.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz