Doç. Dr. Yuluğkural; Grip sezon değiştirdi..

doc-dr-yulugkural-grip-sezon-degistirdi

Doç. Dr. Yuluğkural, grip görülme vakalarınki mevsimsel değişiklikleri anlattı.


19 Ocak 2018 17:24

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yuluğkural, mevsimsel değişiklik nedeniyle grip sezonunun değiştiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural, başhekimlikte düzenlenen toplantıda, hastane enfeksiyonlarını en alt seviyelere getirmek için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2007 'den beri belirgin bir salgın olmadığını belirten Yuluğkural, tekli görülen enfeksiyonların Sağlık Bakanlığına bildirildiğini ifade etti.

Şubat,mart aylarına kayacak

Mevsimler nedeniyle hastalık zamanlarının da değiştiğine dikkat çeken Yuluğkural, "Mevsimler de kayıyor bunu da hatırlamak lazım. Mevsim dönüşümü nedeniyle kasım ve aralık ayları sıcak geçti. Bu nedenle bir takım değişiklikler oluşmaya başladı. Grip görülme vakıalarının zamanı önceki yıllar gibi değil örneğin. Grip sezonu değişti. Daha çok ocak, şubat ve mart aylarının sonralarına doğru kayacak. Korku oluşturacak bir tablo yok. Şu anki vakaların pek çoğu mevsimseldir." şeklinde konuştu.

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay da;

"Yine domuz gribi dediğimiz H1N1 suçları, şu an bütün ülkemizde görülen bütün gribin, influenza salgını, influenza virüsünün devamı niteliğinde devam ediyor. Ama özel çok ciddi bir alarm şeklinde bir bilgimiz yok yani ne ulusal ne yerel.. Ama mevsim grip mevsimi, mart sonuna kadar sürer." diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz