Diyarbakır Eczacı Odası depoları protesto ediyor..

diyarbakir-eczaci-odasi-yarin-ecza-depolarini-protesto-eylemi-yapiyor

Diyarbakır EO, 28 Şubat 2019 Perşembe gününü Eczaneler Arası Takas günü ilan etti.


27 Şubat 2019 12:04

Diyarbakır Eczacı Odası bir duyuru yayınlayarak 28.02.2019 perşembe gününü Eczaneler Arası Takas Günü olarak değerlendireceklerini ve yaşamsal öneme haiz ilaçlar ve acil ilaçlar hariç olmak üzere ecza depolarından 1 günlük ilaç alımını durduracağını ilan etti.

Diyarbakır Eczacı Odası'nın duyurusu

MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

2019 yılında ilaçta fiyat düzenlenmesine gidileceği haberinden sonra her gün bir kaç ilaç piyasada bulunmaz hale gelmişti.

Sayın Sağlık Bakanımızın 13 Şubat tarihinde ilaca zam gelecek açıklamasından, 19 Şubat sabahına kadar piyasada bulunan ilaçlar dahi artık eczanelere gönderilmemiş;

Piyasada olmadığı iddia edilen ilaçlar her nedense 19 Şubat tarihi sabah saat 10:30’da bir yöneticimize fatura edilmiştir...(bu ilaçlardan bir kısmı; .... jel, .... 600, .... jel, ...., .....8 mg, ..... tablet, ....., ..... v.s gibi)

Bununda tek bir anlamı vardır.

İlaç piyasasında karaborsa yaratıp halkı ilaçtan mahrum etmek ve eczacıların bu görevi yerine getirmelerini zorlaştırmaktır.

19 Şubattan önce bulunmadığı iddia edilen hatta ilaç üretilmiyor diyerek eczanelere fatura etmeyen zihniyeti, ecza depolarına ziyarette bulunan denetçi eczacılarımıza nezaket dışı davranışları,

Ve ilaçta karaborsa yaratanları KINIYORUZ...

Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurul olarak;

yaşamsal öneme haiz ilaçlar ve acil ilaçlar hariç olmak üzere ;

28.02.2019 PERŞEMBE Gününü ECZANELER ARASI TAKAS GÜNÜ olarak değerlendireceğimizi ve ecza depolarından 1 günlük ilaç alımını durduracağımızı ilan ediyor, halkımızın ve meslektaşlarımızın yaşadığı bu zorlu günlerde aynı duygularla onlarla beraber olduğumuzu yineliyor bir kez daha ”BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR” diyoruz.

11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz