Diş ağrısı için aldığı ilaçlarla böbreği iflas etti..

dis-agrisi-icin-aldigi-ilaclarla-bobregi-iflas-etti

Diş doktorundan korktuğu için kulaktan dolma bilgilerle aşırı ağrı kesici ilaç alan Tolga Pesenli böbreğinden oldu. Pesenli'ye babasının böbreği nakledildi.


15 Mart 2017 13:40

Diş ağrısı nedeniyle çok sayıda içtiği ağrı kesicil ilacın mide bulantısı yapması üzerine Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne tedaviye gelen Tolga Pesenli, burada aşırı dozda ağrı kesici ilaç içtiği için böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. Pesenli'ye babasının böbreği nakledildi.

Diş doktorundan korktu, böbreğinden oldu..

Yalova İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli personel olarak çalışan 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçen yıl diş ağrısı nedeniyle kendisine önerilen bir çok ağrı kesici ilacı, doktor kontrolü olmadan içti. Korktuğu için diş hekimine gitmeyen Pesenli, bir süre sonra mide bulantısı şikayetiyle Yalova’daki Devlet Hastanesine başvurdu. Ancak bulantıları durmayan Pesenli, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gelerek burada tedavi olmak istedi.

Yapılan muayene sonucunda Pesenli’nin diş ağrısı nedeniyle aldığı aşırı dozdaki ağrı kesicilerin verdiği zarar nedeniyle böbreklerinin iflas ettiği ortaya çıktı ve hemen diyalize bağlandı.

Babasının böbreği nakledildi

Yaklaşık 2 ay boyunca haftanın belirli günleri diyalize bağlanan Tolga Pesenli'yi, Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay muayene etti. Prof. Dr. Oktay, yapılan tahliller sonucu böbrek nakli yapılması gereken gence, Yalova'da hurdacılık yapan babası Yılmaz Pesenli'nin böbreği nakledildi.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Oktay, fazla alınan ağrı kesicilerin yanı sıra, şeker ve tuzun aşırı kullanılmasının da böbreklerin iflas etmesi için yeterli olacağını söyledi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz