Depoya ödeme 90 gün, tahsilat 120-180 gün..!

depoya-odeme-90-gun-tahsilat-120-180-gun

TEİS’in Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı’na yaptığı başvuru.


13 Haziran 2019 16:57

Tüm Eczacı İşverenler  Sendikası (TEİS), Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı’na anlaşmalı eczanelerin ödemelerinin gecikmesi ile ilgili  başvuruda bulundu. Başvuruda fatura ödemelerinin zaman zaman fatura tarihinden itibaren 180 güne varan, ortalamada ise 120 günün üzerinde vadelerle yapıldığı kaydedildi.

TEİS bu durumun sürdürülebilir olmaktan uzak olduğunun altını çizerek, gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.

TEİS’in açıklaması şöyle;

Anlaşmalı eczanelerinize yapılan ödeme vadeleri hakkında.

Sendikamız; Anayasanın 51. maddesi uyarınca kurulmuş olup, Sendikalar Kanunu ve Tüzüğünün verdiği yetki gereği üyelerinin hak ve menfaatlerini her türlü hukuki yolları kullanarak korumakla görevli bulunmaktadır.

Sandığınız mensuplarının ilaç ihtiyaçları anlaşmalı eczaneler tarafından karşılanmaktadır. Sendikamıza üye olan anlaşmalı eczaneler, Sandığınıza kestiği fatura ödemelerinin zaman zaman fatura tarihinden itibaren 180 güne varan, ortalamada ise 120 günün üzerinde vadelerle yapıldığını sendikamıza bildirmektedirler.

Bu süre, Türkiye’deki eczanelerin ecza depolarına ödeme vadesinin üzerinde olduğundan özellikle günümüz piyasa koşullarında üyelerimizin ödeme dengesini olumsuz etkilemekte ve zorlamaktadır. Aynı zamanda bu vade Türkiye’deki en büyük geri ödeme kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme vadesinin bile çok üzerindedir.

Üye eczanelerimizin ekonomilerini olumsuz etkileyen ve sürdürülebilir olmaktan uzak olan bu durumun düzeltilerek konuya hassasiyet gösterilmesini, üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için sandığınız tarafından eczanelere yapılan ödemelerde ecza depolarına ödeme süresi olan 90 günlük sürenin dikkate alınarak gerekli düzenlemenin yapılmasını tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla arz ve talep ederim.

Ecz. Nurten Saydan / TEİS Genel Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz