"Denklik sağlanana kadar sistem dışına çıkarılacak.."

denklik-saglanana-kadar-sistem-disina-nbsp-ordu-eczaci-odasinin-2018-uygulamasi

Ordu Eczacı Odası'nın, sıralı dağıtım reçeteleri uygulaması konusundaki duyurusu..


31 Aralık 2017 12:15

Ordu Eczacı Odası, sıralı dağıtım reçeteleri 2018 yılı uygulamasına ilişkin alınan kararları duyurdu.

Yayınlanan Yönetim Kurulu kararında;

"Önceki yıllarda sıralı dağıtımda eczaneler arası dağıtılan kan ürünlerinde bazı dengesizlikler olduğu görülmüştür. Bu durumda eski döneme ait tutarların silinip, 1 Ocak 2018 milat kabul edilerek reçete dağıtımının yapılması hakkaniyetli kabul edilmemektedir.

Denkliğin sağlanması adına bugüne kadar ortalamanın üzerinde reçete karşılayan eczanelerin denklik sağlanana kadar sistem dışında bırakılması, denklik sağlandığında sisteme dahil edilmesinin uygun olduğu.." ifadelerine yer verildi.

Ordu Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

24. Bölge Ordu Eczacı Odası tarafından uygulanacak Sıralı Dağıtım Reçeteleri hakkındaki esaslar;

SGK ile yapılan ilaç teminine ilişkin protokolün  Madde 3.7 ( Protokol ekinde Ek-4te belirtilen reçeteler TEB sorumluluğunda ve ilgili Bölge Eczacı Odası koordinasyonunda eczanelerce EŞİT paylaşım esasına dayanarak üst limitli olarak karşılanır.

Söz konusu reçeteler eczacı tarafından Bölge Eczacı Odasına onaylatıldıktan sonra Kuruma fatura edilecektir. Kurumca sağlık hizmetlerinin finansmanı sağlayan kişiler, bu madde kapsamındaki reçeteleri ile istekleri eczaneye başvurabilirler bu madde hükmüyle ilgili düzenlemeler Protokol ekinde (EK-4) belirtilmiştir.

Gerek duyulan konularda TEB Merkez Heyeti hastayı mağdur etmeyecek ilave önlemler alır. TEB Merkez Heyeti bu maddenin uygulanmasını yasal düzenlemeler ve mahkeme kararlarına uygun olarak yapar. Sisteme ilişkin kuruma iletilen öneri ve şikayetler kurum tarafından yazılı olarak TEB’e iletilir. TEB tarafından yapılan iyileştirmelerde Kuruma yazılı olarak bildirilir.

Bölge Eczacı Odaları tarafından hizmetin yürütümü için gerekli olan katkı payı, bu sistemin işleyişi için yapılan masrafları geçmeyecek şekilde TEB Merkez heyeti tarafından belirlenir. Bölge Eczacı Odaları üçer aylık dönemlerde sistemin gelir ve giderlerini gösteren belgeleri TEB aracılığıyla Kuruma rapor eder.

Kişilerin ilaca erişiminin, dağıtımı yapan Eczacı Odası tarafından aksatılması halinde bu sorun giderilinceye kadar aksaklığın olduğu bölgede Kurum bu madde hükmünü uygulamamaya yetkilidir. ) gereğince protokolün 7. Bendi (Sıralamada yer alsın ya da almasın kurumla sözleşmesi bulunan her eczacı ,kapsamda yer alan reçetenin eczanesine gelmesi halinde reçete hakkında eczacı odasına veya eczacı odası temsilcisine bilgi vermekle yükümlüdür.) bu usullere uymayan eczacıların 12. Bendi ( kapsam dahilindeki reçetelerin karşılama usul ve esaslarına uymayan eczacılar ilk olarak yazılı olarak uyarılır. Daha sonra TEB Heyeti tarafından 5.000.00 (Beş bin) TL para cezası verilir. 3. İhlalde ise sisteme dahil tüm sıralardan 6 ay süre ile çıkarılır.) gereğince cezalandırılmasına komisyonumuzca ön görülmüş, yönetim kurulunca kararlaştırılmıştır.

1. a) Önceki yıllarda sıralı dağıtımda eczaneler arası dağıtılan kan ürünlerinde bazı dengesizlikler olduğu görülmüştür. Bu durumda eski döneme ait tutarların silinip, 1 Ocak 2018 milat kabul edilerek reçete dağıtımının yapılması hakkaniyetli kabul edilmemektedir. Denkliğin sağlanması adına bugüne kadar ortalamanın üzerinde reçete karşılayan eczanelerin denklik sağlanana kadar sistem dışında bırakılması, denklik sağlandığında sisteme dahil edilmesinin uygun olduğu,

b) Kan ürünü sıralı dağıtımı için 3 ayrı  grup oluşturulmuştur.

1. grup: Altınordu, Gülyalı,Perşembe,Ulubey,Gürgentepe,Gölköy,Mesudiye,Kabadüz

2.grup: Fatsa,Çamaş,Çatalpınar,Aybastı,Kabataş,Kumru,Korgan

3.grup: Ünye,İkizce,Çaybaşı,Tekkiraz,İlküvez,Akkuş,

Bu gruplar kendi içerisinde sıralı kotalı (Kan ürünü) reçeteleri karşılayacaktır.

c ) Kan ürünü reçetelerinin eczane başına aylık 10.000.- TL limitle sıralı – kotalı dağıtımının uygun olduğu,

d) Eczanelere gelen sıralı dağıtıma tabi kan ürünü reçetelerinin eczane tarafından odaya bildirilmesine, sıradaki eczanelerin odanın internet sayfasında duyurulmasına, hastanın sıradaki eczaneye yönlendirilmesinde odanın bilgilendirilmesi, hastanın gitme imkanı yoksa sıradaki eczanenin hastaya yardımcı olması, gerektiğinde ilaçlarıyla hastanın evine sevkinin sağlanması, işlemler tamamlanınca odaya bilgi verilmesi,

2. İşyeri reçetelerinin aylık 3.000.- TL limitli olması,

3. Eritropoetin grubu reçetelerin aylık 5.000.-TL limitli olup,

4. Ç grubu diyaliz merkezlerinde düzenlenmiş Eritropoietin dışı reçetelerin aylık 2.000.- TL limitle karşılanması,

5. D grubu diyaliz solüsyonu reçetelerinin aylık 10.000.- TL limitle karşılanması,

6. E grubu yatan hasta reçetelerinin aylık 15.000.- TL limitle karşılanması,

7. F grubu SHÇEK ve Huzurevi  reçetelerinin önceden olduğu gibi aylık sıralı takipli karşılanması,

8. G grubu mobil reçetelerin aylık 15.000.- TL limitle karşılanması,

9. H grubu organ nakli reçetelerinin aylık 7.500.- TL limitle karşılanması,

10. I grubu tüp bebek reçetelerinin aylık 7.500.- TL limitle karşılanması,

11. İ grubu oral beslenme solüsyonlarını içeren reçetelerin aylık 7.500  TL limitle karşılanması,

12. J grubu Askeriye reçetelerinin aylık 2.500.- TL limitle karşılanması,

13. K grubu yurt dışı reçetelerin aylık 15.000.- TL limitle karşılanması,

14. L grubu evde bakım reçetelerinin aylık 2.000.- TL limitle karşılanması,

15. M grubu talasemi reçetelerinin aylık 15.000.- TL limitle karşılanması,

16. N grubu TNF blokerlerinin aylık 8.000.- TL limitle karşılanması,

17. O grubu majistral ilaçların aylık 15.000.- TL limitle karşılanması,

18. P grubu rituximab grubu reçetelerin aylık 8.000.- TL limitle karşılanması,

19. Sehven sıra dışı ilaç verilmesi (meduladan provizyon alınıp farmainboxdan alınmaması) veya olağanüstü durumlarda (ilacın piyasada olmayıp tek bir eczanede olması,nöbet) sıralamaya müdahale edilmesi yetkisinin yönetim kurulunda olmasına,

20. Odamız sisteminde yapılacak düzenlemeler tamamlanınca sıralı dağıtım listelerinin odamız internet sayfasında yayınlanması,

01.01.2018’den itibaren uygulanacaktır.

Eczacılarımızın bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.

2012 Nisan - 2017 Aralık tarihleri arasında verilmiş olan Sıralı Dağıtım reçete toplam tutarları e-mail adreslerinize yollanmıştır.Ulaşmayan eczacılarımız odamıza bilgi verebilirler.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz