Danışman eczacıya yaptırılan reçete kontrolleri..

danisman-eczaciya-yaptirilan-recete-kontrollerine-sinirlama

Adana Eczacı Odası danışman eczacı hizmetlerine yeni kurallar getirildiğini duyurdu.


23 Kasım 2017 12:19

Adana Eczacı Odası, eczanelerin toplu reçete kontrollerinin danışman eczacılara yaptırılmaması ve her eczane için soru sayısının günlük 3 ile sınırlandırılması kararını aldığını duyurdu.

Adana Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle:

DANIŞMAN ECZACILARIMIZA YAPTIRILAN REÇETE KONTROLLERİ SINIRLANDIRILMIŞTIR

Değerli meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere SUT ve mevzuat konularında eczacılarımıza yardımcı olmak amacıyla odamızda danışman eczacılarımız görev yapmaktadır.

Danışman eczacılarımız kendilerine telefon, faks, e-mail yoluyla iletilen reçete ve raporları kontrol edip soruları yanıtlamaktadır. Rutin işleyişin yanı sıra “ADEO Balcalı İlaç Tevzi Bürosu” ndan çıkan dağıtım  reçeteleriyle ilgili sorular da günlük iş yoğunluğunu artırmaktadır.

Danışman eczacılarımızın tüm meslektaşlarımıza zamanında hizmet verebilmesi, eczanelerin ve eczanelerde acil ilaç bekleyen hastaların mağduriyetlerinin önlenmesi, gecikmelerin ve birikmelerin önüne geçilmesi adına Yönetim Kurulumuz tarafından,

Eczanelerin toplu reçete kontrollerinin danışman eczacılarımıza yaptırılmaması (Örneğin: Tüm A grubu reçeteleri, tüm C grubu reçeteleri )

Fatura sonlandırma döneminde yoğunluk yaşandığından kaynaklı her eczane için soru sayısının günlük 3 (üç) reçete ile sınırlandırılması kararı alınmıştır. Günlük sınır dışındaki reçeteler ise daha sonraki gün cevaplanacaktır.

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz