Cezaevi reçetelerindeki önemli ayrıntılar..

cezaevi-recetelerindeki-onemli-ayrintilar

Afyonkarahisar Eczacı Odası'nın açıklaması.


26 Mart 2017 14:09

Afyonkarahisar Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

CEZAEVİ REÇETELERİNİN KARŞILANMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Değerli Meslektaşlarımız,

Adalet Bakanlığı Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

1. İlgili uzman gereken antidepresan, antipsikotik ve nöropatik ağrı ilaçları için ilaç kullanım raporu veya ilgili uzman reçetesi gerekmektedir.

2. Reçeteler Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hükümlerine göre karşılanacaktır. Yukarıda belirtilen ilaçlar haricinde ilgili uzman hekimin yazması gereken ilaçları kurum hekimlerinin yazması kabul edilmektedir.

Örnek 1 : Lipid düşürücü ilaçlarda SUT a uygun rapor gereklidir.

Örnek 2 : Salmeterol ve kombinasyonları raporsuz kurum hekimi yazdığında verilebilir.

Örnek 3: Gabapentin, Pregabalin, Alfa Lipoik asit için raporsuz sadece SUT da belirtilen hekimler reçete yazabilir.

3. Kozmetik ürünler ve Tıbbi malzemeler (ortez, protez, gözlük, işitme cihazı, şeker ölçüm çubuğu, hasta alt bezi vs) kurum tarafından ödenmemektedir.

4. Cezaevi protokolüne göre ilaç fiyat farkları kurum tarafından karşılanmaktadır. Fiyat farklarının reçete çıktısına yansıtılabilmesi için öncelikle eczane programlarının ilgili birimleri ile görüşülerek program ayarlamalarının yapılması gerekmektedir.

4. Cezaevi reçetelerinin Farmainbox sistemine girilmesi ve odamıza veya ilçe temsilcilerine onaylatıldıktan sonra kuruma fatura ile birlikte teslim edilmesi mecburidir. Eczane programı ile ilgili ayarlamalar yapıldıktan sonra medulaya deneme olarak girilen her cezaevi reçetesinin farmainbox sistemine vakit kaybedilmeden girilmesi limit aşımı nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri önleyecektir.

5. Eczanelerin Farmainbox da belirtilen limitleri aşmadan reçete karşılamaları gerekmektedir.

6. Reçeteki İlaçların İTS onayı ve karekod sonlandılrılması : Medula provizyon sistemi üzerinden “manuel reçete girişi” bölümünde önce SGK Medula Provizyon Sistemine deneme reçetesi olarak girilecek, reçete girilirken Hasta kimlik numarası bölümüne 55555555555 girilecektir. Hasta ismi, reçete tarihi girilerek ve reçete türü olarak “Diğer” seçilerek İTS onayı alındıktan sonra karekod sonlandırma işlemi yapılacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, karekod sonlandırılması sonrasında düzeltme yapılamamaktadır. İlaçların karekod sonlandırma çıktısı ve karekod uygulaması kapsamı dışında tutulan ürünlerin küpür ve barkodları reçeteye eklenerek onaylı farmainbox çıktısı ile birlikte kuruma fatura edilecektir.

Afyonkarahisar Eczacı Odası

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz