Cefamed 0.5/1 gr 3 flakon reçetelerindeki "72 saat" meselesi..

cefamed-0-5-1-gr-3-flakon-recetelerindeki-72-saat-meselesi

Mardin Eczacı Odası, Cefamed 0.5/1 gr 3 flakon reçetelerindeki Medula provizyonları hakkında bir duyuru yayınladı.


07 Aralık 2016 16:06

Mardin Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

SUT EK-4/E Sistemik Antimikrobik ve Diğer İlaçların Reçeteleme Kuralları Listesinin Madde 1.B.3.8'de Seftriakson etken maddesi için UH-P, A 72, APAT’TA KY şartlarının uygulandığı belirtilmektedir.

SUT EK-4/E Listesinin açıklamalar kısmında;

''UH-P Ayaktan tedavide uzman hekimlerce veya uzman hekim raporuna bağlı olarak pratisyen hekimler dahil tüm hekimlerce, yatarak tedavide ise tüm hekimlerce reçete edilebilir.

A–72: Reçete edilme için EHU onayı gerekmeyen, ancak, aynı ilaç 72 saatten daha uzun süre kullanılacak ise (en geç ilk 72 saat içinde ) EHU’nun onayının alınması gereken antibiyotikler.

Bu antibiyotikler için enfeksiyon hastalıkları uzmanının olmadığı hastanelerde pnömoni, bronşektazi, KOAH akut alevlenme ve invaziv pulmoner aspergillozis endikasyonları ile ilgili olarak göğüs hastalıkları veya iç hastalıkları veya çocuk hastalıkları uzman hekimlerinin onayı; bu endikasyonlar dışında kalan endikasyonlar için ise enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmayan hastanelerde iç hastalıkları veya çocuk hastalıkları uzmanının onayı yeterlidir.''şeklinde UH-P ve A 72 kısaltmalarının açıklamaları yapılmıştır. 

Danışman Eczacı Komisyonumuza gelen bilgilere göre CEFAMED 0.5/1 GR isimli ilacın 3 flakon formlarının yazıldığı reçeteler için Medula'dan 72 saati geçecek şekilde provizyon alınabildiği ve herhangi bir uyarının yapılmadığı anlaşılmıştır.

Seftriakson etken maddeli CEFAMED 0.5/1 GR isimli ilacın 3 flakon formlarının EHU onayı alınmamış 72 saati aşan kullanımı için Medula'dan provizyon alınsa bile 72 saati aşan ilaç bedellerinin kesilmesi söz konusudur.

SGK reçete incelemelerinde EHU onayı alınmamış 72 saati aşan süreler için karşılanmış  CEFAMED 0.5/1 GR 3 flakonlarla ilgili herhangi bir kesinti ile karşılaşmamak için bu konuya dikkat edilmesini tüm meslektaşlarımıza bildiririz. / Mardin Eczacı Odası

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz