Bulunmayan ilaç sayısında karmaşa..!

bulunmayan-ilac-sayisinda-karmasa

Piyasada sıkıntısı çekilen ilaç sayısı hakkında farklı rakamlar dolaşıyor..


04 Şubat 2019 15:42

Bir süredir devam eden ilaç sıkıntısının giderek tırmanmaya başladığı hissediliyor. Gün geçmiyor ki gazetelerde, yaşanan ilaç sıkıntısına ilişkin bir haber yer almasın. Doğal olarak haberler eczacılık meslek örgütlerinin yöneticilerinden alınan bilgilere dayandırılıyor.

Bugünkü Hürriyet Gazetesinde de "500 ilaç piyasada yok" başlığıyla  bir haber yer aldı. Haber önemli bir bilgiye dayanan çarpıcı bir haberdi ve hemen diğer haber organlarınca da paylaşıldı, tv kanallarına konu oldu.

Ancak haberde İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu'na dayandırılan "Bugün maalesef yaklaşık 500 kalem ilaç piyasada yok" cümlesi bir soru işaretini de beraberinde getirdi. Çünkü daha 20 gün kadar önce, tam olarak 11 Ocak 2019'da, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak düzenlediği basın toplantısında sıkıntısı çekilen ilaç sayısını 144 olarak vermişti, “Sahadan aldığımız verilere göre son bir ayda 144 ilacın piyasada bulunmuyor." cümlesiyle.

Şimdi merak edilen şu; Acaba sıkıntısı çekilen ilaç sayısı bir aydan kısa bir zamanda 3 katına mı çıktı? Yoksa bilgi aktarımında bir hata mı var? Öyle ya, 144 gibi kesin bir rakam ile 500'ün arasında çok mesafe var..

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz