Bu yönetmelikte "eczaneler" olmamalı..!

bu-yonetmelikte-eczaneler-olmamali

İstanbul Eczacı Odası, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde yer alan "Eczaneler" ibaresine itiraz etti.


09 Mayıs 2017 10:19

Eczanelerin faaliyet alanının Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin kapsamına girmediğini ifade eden İstanbul Eczacı Odası (İEO), "Eczaneler" ibaresinin yönetmelikten çıkarılması için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na baş vurdu.

25.01.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik, yayını tarihini takip eden altı ay içinde bir "tıbbi atık yönetim planı" hazırlanması ve uygulamaya geçilmesi sorumluluğuna eczacıları da dahil ediyor.

Bu atıklar eczanelerde yok

İstanbul Eczacı Odası'nın Bakanlığa gönderdiği yazıda eczanede yapılan faaliyetler ayrıntılı olarak anlatılıyor ve 6197 sayılı yasa ve bağlı yönetmelikler incelendiğinde eczanelerden enfeksiyon yapıcı atıkların, patalojik atıkların ve kesici-delici atıkların çıkması mümkün olmadığına işaret ediliyor.

Yazıda; "... eczanelerde tıbbi atık oluşmasını sağlayacak bir faaliyet yapılmadığından Sayın Bakanlığınızca, 25.01.2017 tarihinde 29959 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'nin Ek-1'de yer alan "eczaneler" ibaresinin yönetmelikten çıkarılması yönünde işlem tesis edilmesini saygı ile arz ederim." denildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz