Böylesi de yeni görüldü.. "Normativo" vakası..!

boylesi-yeni-goruldu-normativo-vakasi

İl Sağlık Müdürlüğü sahte evraklarla sipariş verip almaya gelmeyenler hakkında uyardı.


21 Haziran 2018 20:32

İstanbul'da bazı eczanelerde Normativo isimli gıda takviyesine ilişkin olarak ilginç bir durum yaşandı.

Bazı kişiler Normativo isimli gıda takviyesi ürünün eczanelerden temini için oluşturulmuş hazır belgelerin üzerlerinde sahte hekim imzaları kullanarak çeşitli eczanelere sipariş verdiler. Ancak daha sonra ürünleri almak için kimse gelmedi. Eczaneler 3, 6, 13 kutu gibi miktarlarda zarara uğradılar ve İl Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulundular.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Eczacı Odasına konuya ilişkin bir yazı gönderdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısı şöyle:

İlimiz Bahçelievler ve Başakşehir ilçelerinde faaliyet göstermekte olan bazı serbest eczanelere Normativo isimli gıda takviyesi ürünün eczanelerden temini için oluşturulmuş hazır belgelerin üzerlerinde sahte hekim imzaları kullanılmak suretiyle getirilerek ürün siparişleri verildiği, eczanelerin söz konusu ürünleri ücret mukabili firmadan aldıkları ancak sonrasında ürünleri almak üzere kimsenin gelmemesi nedeniyle 3, 6, 13 kutuya varan miktarlarda ürünün ellerinde kaldığı ve maddi zarar oluştuğu hususları Müdürlüğümüze bildirilmiştir.

Normativo isimli gıda takviyesi ürünün siparişi için kullanılan hazır formun bir örneği yazımız ekinde gönderilmekte olup, üyeniz tüm serbest eczanelerin bu formlarla kendilerine başvurulması halinde belge üzerinde kaşeleri görülen hekimlerle irtibat kurulmadan ürün alımı yapılmaması ve herhangi bir sahtecilik tespiti durumunda Emniyet yetkilileri ile temasa geçilmesi gerektiği ile ilgili olarak bilgilendirilmeleri için gereğini rica ederim.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz