"Böyle ilaç kullanılmaz.."

boyle-ilac-kullanilmaz

Bakan Müezzinoğlu, bilinçli ilaç kullanımı amacıyla önümüzdeki günlerde yaygın kampanyalar yapılacağını söyledi.


16 Mart 2017 00:49

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, rastgele ilaç kullananları uyararak, “Hemen bir eczaneye gidelim, bana şu antibiyotikten ver diyerek manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi, eve gittiğimizde bir tane portakal yiyoruz diyerek ilaç kullanılmaz” dedi.

Esenyurt Belediyesinin 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlediği geceye katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, rastgele ilaç kullanan vatandaşlar olduğuna belirterek;

"Hemen bir eczaneye gidelim, bana şu antibiyotikten ver diyerek manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi, eve gittiğimizde bir tane portakal yiyoruz diyerek ilaç kullanılmaz. Bu alanda sosyal güvenlik kurumu olarak önümüzdeki günlerde akıllı ilaç kullanımı, bilinçli sağlık tüketimi ile ilgili yaygın kampanyalar ile kamuoyu bilinçlendirmesini sizler ile birlikte daha iyi yapacağız. Sağlık çalışanına olan şiddet yüreğimizi kanatıyor, mesleki onurumuzu zedeliyor. İnsanlık duruşumuzu zora sokuyor. Bu anlamda geniş kampanya ve toplumsal bilinçlendirmeler ile birlikte yasal düzenlemelerle çok daha iyi noktalara geleceğiz” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz