Bir sonraki aşama, eczacıların tazminat davası açması..

bir-sonraki-asama-eczacilarin-tazminat-davasi-acmasi

İstanbul Eczacı Odası, eczacıların tazminat davası açabileceklerine dikkati çekti.


05 Nisan 2018 21:22

İstanbul Eczacı Odası (İEO), İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bir yazı göndererek, takviye edici gıda satışı yapan eczanelerden kayıt belgesi talep edilmesi ve gayri resmi kontrollerin devam edilmesine ilişkin olarak yargı kararlarına uyulmasını istedi.

Yapılan denetlemelerin alınan mahkeme kararları nedeniyle hukuka aykırı olduğu belirtilen yazıda, mahkeme kararının yerine getirilmemesi halinde idare aleyhine tazminat davası açılabileceği ve yargı kararına uymayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulabileceği yolundaki ifadeler dikkati çekti.

İstanbul Eczacı Odası'nın yazısında şöyle denildi;

"Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez ilkelerinden olan hukuk devleti ve hukuk güvenilirlik ilkeleri gereği olarak yargı mercileri tarafından verilen mahkeme hükümlerine, gerek Bakanlık gerekse de bağlı İl ve İlçe Müdürlükleri düzeyinde riayet edilmesini meslek kuruluşu olarak talep etmekteyiz. Aksinin kabulü kamu görevlileri ile sağlık alanında bir kamu hizmeti ifa etmekte olan eczacılar arasında çalışma barışı açısından olumsuz sonuçlar yaratacaktır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 10.06.1994 tarih ve 4001 Sayılı Kanun'un 13. maddesi ile değişik "Kararın Sonuçları" başlığını taşıyan 28. maddesi uyarınca, mahkeme kararının yerine getirilmemesi halinde idare aleyhine tazminat davası açılabilecek; yargı kararına uymayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması muhtemel hale gelecektir.

Yukarıda açıkladığımız tüm gerekçeler ile Mahkeme kararlarına uyularak anayasal yükümlülüklere riayet edilmesini, eczanelerin denetlenmesi ve eczanelerden işletme kayıt belgesi talep edilmesine ilişkin uygulamanın ivedilikle sonlandırılması için gereğinin ifasını talep ederiz." 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz