Bir ruhsat iptalinin öyküsü..

bir-ruhsat-iptalinin-oykusu

Eczanenin ruhsatı iptal ediliyor ama olaylar bitmiyor..


20 Ağustos 2016 13:41

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bir yazı yazdı. Konu bir eczanenin ruhsat iptali ve gelişmeler, ancak süreç baştan sona ilginç..

TİTCK'nın yazısına göre olaylar şöyle gelişiyor:

Bir vatandaş gerekli evraklarla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü'ne baş vurarak eczane açmak istediğini bildiriyor. Eczacı Odasının da uygun bulması ile 20 Haziran 2014'de eczane ruhsatı veriliyor.

Fakat her nedense vatandaş eczanesine pek uğramıyor, dahası arandığında da kendisine ulaşılamıyor. Bunun üzerine eczanenin ruhsatı, Valilik oluru ile 30 Mart 2016'da iptal ediliyor.  

Bir süre sonra Sağlık Müdürlüğü, bir gazetede yayınlanan dolandırıcılık haberindeki fotoğrafları, bir süre önce ruhsatını iptal ettiği vatandaşa benzetiyor. Haber de özetle şu: "Farklı  kimliklerle bir milyon lira çeken dolandırıcı.." Bu dolandırıcının üzerinden çıkan 15 farklı kimliğin üzerindeki fotoğrafların, ruhsatı iptal edilen vatandaşa pek benzediği fark ediliyor.   

Acaba aynı kişi mi, değil mi; verdiği diploma, nüfus kağıdı gerçek mi soruları ortaya çıkıyor. TİTCK, Sağlık Müdürlüğü'nün konuyu Emniyet'e sormasını, diplomasının tescil edilip edilmediğinin öğrenilmesini istiyor.

Cevap gecikmiyor. Vatandaş hakkında yapılan inceleme sonucu herhangi bir tescil kaydına rastlanmadığı bildiriliyor. Türkçesi diploma sahte..!

Bunun üzerine Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığından vatandaşın EUR sisteminde engellenmesi talep ediliyor ve 80 il sağlık müdürlüğüne gerekli duyuruların yapılarak neticenin TİTCK'ya bildirilmesi isteniyor..

Öykü bu kadar.. Beğendiniz mi?

Yazının orjinali için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz