"Beloc 50 den fark almayan eczane...!"

beloc-50-den-fark-almayan-eczane

Teknisyen anlatıyor.. "İlaç fiyat farkını ödemek istemeyen hastanın yaklaşımı birden.."


16 Mayıs 2018 15:27

Kimi hastaların fiyat farkı ödememek için yaptıkları itirazlar, eczacılar ve teknisyenlerin değişmeyen sohbet konularından biri. "Aşağıdaki eczane almıyor, sen neden alıyorsun" cümlesinde şablon haline gelen itirazı duymak, tüyleri diken diken ediyor.

O fiyat farkı almayan "Aşağıdaki eczane" sahiden var mı? Kimilerine göre az da olsa var. Kimilerine göre ise tam bir şehir efsanesi.    

Dün sosyal medyada bu konuda ilginç bir sohbet gelişti. Bir eczane teknisyeninin "Beloc 50 den fark almayan eczane domates biber satarak mı geçiniyor?" başlığıyla sorduğu soruya N.G,

"Açıkcası ben buna inanmıyorum hastalar bizi kandırabileceklerini düşünerek yalan konuşuyorlar. 'Aşağıdaki eczane almıyor sen neden alıyorsun' hep aynı yalan" yorumunu yapınca A.Ç, bulduğu çözümü şöyle anlattı;

"Hadi gidiyoruz.."

"Geçtiğimiz günlerde benim de başıma geldi. Hasta 'Aşağı taraftaki almıyor, ben sürekli oradan alıyordum' dedi. Ben de 'Şimdi de oradan al o zaman' dedim. 'Elinde yokmuş' dedi.

Alırdın, almazdın derken, 'Hadi gidelim o eczaneye bir soralım' dedim. Yolu yarıladık ki, hasta yan çizmeye başladı. 'Bazen alıyor, bazen almıyor' diye. O eczanenin kapısına gelince de 'İçeriye girmeye gerek yok, 20-30 lira için siz komşunuzla kötü olmayın' demez mi? Ben pek fazla inanmıyorum."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz