Bayer İlaç, Monsanto adını sonlandırdı..

bayer-ilac-monsanto-adini-sonlandirdi

Bayer İlaç 66 milyar dolara satın aldığı, GDO'lu tohum üreten Monsanto şirketinin adını değiştirdi..


10 Haziran 2018 13:18

Monsanto adı bundan böyle olmayacak. Alman kimya ve ilaç devi Bayer İlaç, satın aldığı GDO’lu ürünleriyle tanınan tohum ve tarım ilaçları üreticisi ABD’li Monsanto şirketinin adını değiştirerek, Bayer adıyla devam edileceğini belirtti.

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre, açıklama yapan Bayer CEO’su Werner Baumann, “Monsanto şirketinin adı artık olmayacak. Artık bu markada da Bayer adıyla devam edeceğiz” dedi. Söz konusu satın alma anlaşmasıyla Bayer’in dünyanın en büyük tohum ve tarım ilacı üreticisi haline gelmesinin ardından ‘tekel’ tartışmaları başlamıştı.

Avrupa Komisyonu, Bayer’in Monsanto’yu satın alma planları karşısında çekinceleri olduğunu belirtmiş, birleşmenin sektördeki rekabete olası etkilerini daha ayrıntılı bir şekilde inceleme kararı almıştı. Ancak geçen mart ayında ise AB, iki şirketin birleşmesine koşullu onay vermişti.

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, rekabete engel olmamak için Bayer’in Monsanto’nun tohum, zirai ilaç ve dijital tarım alanlarına yönelik çeşitli taahhütler verildiği kaydedilmişti. Bu satın almayla küresel tohum ve tarım ilacı üretiminin yüzde 25’i Bayer’in eline geçerken pazarın da yaklaşık yüzde 30’una hakim konuma geldi.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz