Artık her hastayım diyen hastaneye gidemeyecek..

artik-her-hastayim-diyen-hastaneye-gidemeyecek

Aile hekimine başvuracak olan hastalara, gerek görülürse hastane için sevk verilecek..


01 Nisan 2018 14:43

Hastaneye gidişte sevk zinciri uygulamasına geçiliyor. Uygulamaya önce 4 pilot ilde başlanacak. Devlet hastanelerindeki en büyük problemlerden biri olan aşırı hasta yoğunluğunu azaltmak için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, acil durumlar veya kronik hastalıklar hariç, aile hekimine başvurmadan hastaneye gidilmemesi için bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda, bir şikayeti olan vatandaş önce aile hekimine görünecek. Eğer doktor gerek görürse, hastasını hastaneye yönlendirecek.

Bu yöntem ile hem hastaneler daha verimli çalışması hem de sağlık için harcanan maliyetlerin aşağı çekilmesi öngörülüyor. Bu uygulama için 4 pilot ilin belirlendiği öğrenildi. Uygulama önce Bartın, Malatya, Edirne ve İstanbul'un Silivri ilçesinde test edilecek.

Başarılı olursa bütün Türkiye'de hayata geçirilecek. Konuyla ilgili teknik altyapının hazırlandığını belirten Bakanlık yetkilileri, gerekli durumlarda Aile Sağlığı Merkezlerinde bir uzman da bulundurulabileceğini söyledi. Uzmanın gece yarısına kadar görev yapabileceğini vurgulayan yetkililer, bu sayede vatandaşın kısa sürede tedavi edilebileceğini ifade ettiler.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
02/04/2018 20:24
Aile hekimleri doktorları insanlara hayvan muamelesi yapıyor yarın dayak yerse doktora darp oluyor insanların ihtiyacını karşılayacak cinste doktor sanki varda bide zincir oluşturuluyor normal hastanede doktor bulamıyoruz aile hekimine mı kaldik
Yorum yaz