Ankara eczane teknisyenlerinden örnek alınacak proje..

ankara-eczane-teknisyenlerinden-ornek-proje

Ankara Eczane Teknisyenleri Derneğinin örnek projesi "Kardeş eli" mutluluk dağıtıyor.


30 Ekim 2018 20:52

"Ben ne yapabilirim ki?" İşte çevrenizden zaman zaman duyduğunuz, yanlışlığı bir kere daha kanıtlanan içi boş bir cümle. Oysa yapmak isterseniz o kadar çok şey yapabilirsiniz ki.. Örnek mi istiyorsunuz, buyurun size örnek. Ankara Eczane Teknisyenleri Derneği'nin "Kardeş eli" projesi.

Dernek, eczane teknisyenleri derneği, kısaca ücretle çalışan, geliri sınırlı insanlardan oluşan bir mesleki dayanışma derneği. Ancak gelirler sınırlı olsa da, gönüllerin sınırı olmadığını; mesleki dayanışmanın aslında insani dayanışma olduğunu öyle güzel örnekliyorlar ki..

Projenin mimarı Nuran Yalçın anlatıyor "Kardeş eli" projesinde neler yaptıklarını;

"Şimdi de Kırıkkale İsmet Aydınlı İlk Öğretim Okulundaki kardeşlerimize uzandı elimiz. Dün ayakkabılarını ve kırtasiye malzemelerini teslim ettiğimiz 58 çocuğumuzun gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Bu yolda maddi manevi yanımızda olan tüm kalbi güzel dostlarımıza Ankara Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetimi olarak canı gönülden teşekkür ediyoruz..

Kardeş eli kampanyamız geçen yıldan beri köy okullarına yardım gönderiyor Mardin, Van, Bitlis, Kahraman Maraş Elbistan ve Şırnak'ta bulunan köy okullarındaki öğrencilerimize kıyafet, mont, bot, kırtasiye malzemeleri gönderdik bu yardımları kendi aramızda topladığımız paralarla yaptık. Projeyi tasarlayıp yönetime sundum, el birliğiyle  yaptık yardımlarımızı.

Şimdiye kadar ramazanda ihtiyaç sahiplerine 50 ramazan kolisi yaptık mesela, kurban bayramında 30'a yakın çocuğa bayramlık ve ayakkabı aldık. Bunları hep kendi aramızda ve çevremizden gelenlerle yaptık.

Konuyu duyurmak istemekten maksadım diğer benzer kuruluşlara da örnek olmak ve yardım zincirini çoğaltmak. Amacımız sadece insanlık görevimizi hatırlatmak ve bunu çoğalarak devam etmesini sağlamak."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz