Ankara Eczacı Odası, Eczacılara 1. Destek Paketini açtı..

ankara-eczaci-odasi-eczacilara-1-destek-paketini-acti

AEO, Covid-19 testi pozitif çıkan eczacılar için bir destek paketi hazırladı


26 Mart 2020 23:11

Ankara Eczacı Odası (AEO), Covid-19 testi pozitif çıkan ve eczanesini geçici süreyle kapatmak zorunda kalan eczacılara, eczanenin kapalı kaldığı süre göz önünde bulundurularak bir destek paketi hazırlandığını açıkladı.

Ankara Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

1. Destek Paketi

2019 yılının Aralık ayında Çin'de başlayıp kısa sürede birçok ülkeye yayılan Covid-19 pandemisi, tüm dünya insanlarını büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakmıştır. Kesintisiz ve sürdürülebilir halk sağlığı hizmetinin hayati bir öneme sahip olduğunun anlaşıldığı bu zorlu günlerde, biz eczacılar da sağlık profesyonelleri olarak yaşanabilecek risklere karşı en ön cephede mücadelemizi fedakârca sürdürmekteyiz. Süreçte meslektaşlarımızın birinci derece risk grubunda yer aldığı ve Covid-19 virüsü ile enfekte olma tehlikesini yaşadığı ortada olan bir gerçektir.

Meslek örgütü olarak Odamızın temel görevi, üyelerinin karşılaşacağı bu tip durumlarda gerekli önlemleri almak ve eczacılarımızın yaşadığı ve yaşayacağı maddi ve manevi sıkıntılarda onlara destek olmaktır.

Yönetim Kurulumuz bu doğrultuda aldığı kararla, bugüne kadar aldığımız önlemlere ek olarak Covid-19 testi pozitif çıkan ve eczanesini geçici süreyle kapatmak zorunda kalan meslektaşlarımıza, eczanenin kapalı kaldığı süre göz önünde bulundurulmak suretiyle bir destek paketi hazırlamıştır.

Destek paketimizin kapsamı aşağıdaki gibidir:

1- Eczanelerimize kira yardımı yapılması

2- Elektrik, su, telefon ve internet faturalarının karşılanması

3- Eczaneye maaş ve sigorta prim desteği sağlanması

4- Depo ödemelerinin ertelenmesi için gerekli girişimlerin yapılması

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz