Ankara Eczacı Odası özür dilenmesini istedi..

ankara-eczaci-odasi-bir-adim-daha-atti-ve-eczacilardan-ozur-dilemesini-istedi

Ankara Eczacı Odası, TESK Genel Başkanı'nın özür dilemeye çağırdı.


22 Aralık 2017 15:53

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e yazdığı cevap yazısından hemen sonra, Ankara Eczacı Odası da Palandöken'e hitaben yayınladığı bir mektup ile özür dilemesini istedi.

 Yazıda; " Cahil cesareti ile yaptığınız bu açıklamayı esefle kınıyor ve sizi tüm eczacılardan özür dilemeye çağırıyoruz." denildi.

Ankara Eczacı Odası'nın mektubu şöyle;

Sayın Bendevi PALANDÖKEN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı

20 Aralık Çarşamba günü çıkan haberlerde mesleğimiz ve aktarlar hakkında söylediklerinizi hayretler içerisinde okuduk. Bu beyanınız 5 yıllık lisans eğitimi boyunca bitkilerle ilgili tüm ayrıntıları uygulamalı ve teorik olarak alan biz eczacılara aleni bir hakarettir.

Aktar, baharatçı ve benzeri dükkânları birer sağlık merkeziymiş gibi lanse etmek yanlıştır. Yaptığınız bu uygulamalar örnekleri ile de görüldüğü üzere insan sağlığını tehdit etmektedir.

Tecrübenin önemi herkesçe kabul edilmiş bir gerçek olmakla beraber bunun eğitimle yoğurulmuş olması ve belli etik değerler kapsamında ve belli mesleki kurallarla kontrol edilmesi verilen hizmetin niteliğinin en önemli belirleyicisidir. Sağlık hizmetinde öncelik ticaret değil her zaman birinci kalite hizmet vermek olmalıdır. Yaptığınız ticari faaliyetin sağlık hizmeti kapsamında olmadığı tarafınızca da bilinmektedir.

Diploması dahi olmayan kişilerin, kendilerini eczacılarla bir tutma cesaretini taşıması akıllara durgunluk veren bir harekettir. Eczacıların; aldığı Farmakognozi, Farmasötik Botanik derslerini hiçe saymaktır, emek hırsızlığıdır.

Yaptığınız bu açıklamanın ticari kaygılar içerdiğini ancak bizlerce kabul edilebilir olmadığını bildirir önceliğimizin insan sağlığı olduğunu bilmenizi isteriz.

Siz hiç sattığınız bitkilerin doğruluğunu sorguladınız mı? Papatya olarak sattığınız şey gerçekten papatya mı? Kaç tip ıhlamur var? Bunları biliyor musunuz?

Cahil cesareti ile yaptığınız bu açıklamayı esefle kınıyor ve sizi tüm eczacılardan özür dilemeye çağırıyoruz.

ANKARA ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz