ANKARA'DA, "E" logo tartışması..

ankara-da-e-logo-tartismasi

Eczane E logolarının konulacağı yerler konusunda, uygulamada yaşanan sıkıntılar devam ediyor..


01 Mayıs 2017 14:18

Eczane tabelaları ve "E" logoların konulacağı yerler, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile eczacılar arasında sorun olmaya devam ediyor. Sağlık Müdürlüğü ekipleri çeşitli illerde yaptıkları denetlemelerde, eczane "E" logolarının yeri ile ilgili olarak mevzuata aykırılık gerekçesiyle zaman zaman cezai işlemler uyguluyorlar. Eczacılar ise "E" logolar ile ilgili sorunların genellikle zaruretten kaynaklandığını belirterek bu duruma itiraz ediyorlar.     

Bu konuda son gelişme Ankara'da yaşandı. Ankara Eczacı Odası, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, Keçiören Bölgesindeki Erdem Eczanesine ait E logonun mevzuata aykırı olduğu gerekçesi ile kaldırıldığını bildirdi.

Eczanenin konumu

Oda, eczanenin vatandaşın özellikle nöbetlerde kolaylıkla görebileceği konumda olmadığını, E logo ışıklı levhalarının hiçbir reklam mahiyeti taşımadığını ve sadece vatandaşın özellikle nöbet saatlerinde ilaca ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kullanıldığını belirterek, bu durumdaki eczanelerin E logolarının vatandaşın rahatlıkla görebileceği bir yere asılması için gerekli iznin verilmesini istedi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ise konuyu Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na (TİTCK) aktararak görüş istedi. TİTCK'dan gelen yazıda yürürlükteki mevzuatın ilgili maddeleri öne sürülerek olumlu cevap verilmedi.

Mevzuat değişikliği talebi

Ankara Eczacı Odası bu gelişmeler üzerine konuyu Türk Eczacıları Birliği'ne (TEB) taşıdı. Odanın TEB'e yazdığı yazıda;

"E logoların reklam vb. bir amaçla kullanılmadığı, temelde ilaca ulaşımı kolaylaştırmak için yer gösterici maksatla kullanıldığı gerçeğinden yola çıkarak tüm meslektaşlarımız için bir sorun haline gelen konunun tarafınızdan incelenerek; hem hasta, hem eczacı mağduriyetini giderebilmek ve yeni mağduriyetlere izin vermemek adına ilgili kurumlarla bir değişiklik çalışmasına gidilmesi konusunun değerlendirilmesini bilgilerinize arz ederiz." denildi.   

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz