Alınan önlemler sertleşti.. Reçetesiz ilaç satana 6 ay..!

alinan-onlemler-sertlesti-recetesiz-ilac-satana-6-ay-hapis

Suudi Arabistan'da reçetesiz antibiyotik satışına karşı alınan önlemler sertleştirildi.


09 Mayıs 2018 19:43

Arap dünyasının önde gelen gazetelerinden Şarku'l Avsat'ın verdiği habere göre, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, reçetesiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için Krallık’ın bütün bölgelerinde eczaneler üzerinde denetim kampanyasını başlattı.

Daha önce de bu konuda çeşitli kampanyalar yapılmıştı ancak bu kez önlemlerin daha da sertleştirildiği izleniyor.

Bakanlık, doktor tarafından aynı reçetenin tekrar yazılması halinde bunun hastanın elinde bulundurması gerektiğine vurguda bulunurken, buna karşı uygulamaların önüne geçebilmek için, bu tür durumları vatandaşların Bakanlığın ilgili hattı 937’yi arayarak şikayette bulunmasını istedi.

Gereksiz antibiyotik kullanımına karşı bilinçlendirme

Reçetesiz antibiyotik satılmasını yasaklayan Bakanlık, Sağlık Uygulama Sistemi’nde yer alan ilgili maddelere uyulması ve bu doğrultuda eczanelerin doktorun yazdığı bir reçete olmaksızın hastaya antibiyotik verilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bakanlık, ilgili düzenlemeye karşı gelen eczacıların ise 100 bin riyal para cezasının yanı sıra 6 aya varan hapis cezalarına çarptırılacağını açıkladı. ( 1 Suudi Arabistan Riyali=1.144 TL)

Açıklamada, ayrıca antibiyotik kullanımının halk sağlığı üzerindeki ciddi tehlikelere de işaret edildi.

Sağlık Bakanlığı daha önce de antibiyotik kullanımına karşı halkı bilinçlendirmek ve sağlıklı yollarla bu ilaçların tüketimini sağlamak için birçok defa etkinlikler, faaliyetler yürütmüştü. Bu kez önlemlerin daha da sertleştirildiği izleniyor.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz