Aktaş Sağlık açıklama yaptı.. Ürünlerimizin ruhsatları var..

aktas-saglik-aciklama-yapti-bu-urunlerin-ruhsatlari-var

Aktaş Sağlık'dan gelen açıklama ve gönderilen belgeleri sunuyoruz.


20 Ekim 2018 16:51

Bugün yayınladığımız "Sahte dezenfektanlar ve Pasif sahtekarlar.." başlıklı haberimize Aktaş Sağlık'dan açıklama geldi.

Yayınladığımız haber, Merkez İlaç yöneticisi Mehmet Şapçı'nın twitter sayfasından, kaynak gösterilerek aynen alıntılanmış ve hiçbir yorum yapılmadan aktarılmıştı.

Telefonla arayan Aktaş Sağlık satış müdürü tarafından haberde fotoğrafı görülen ürünlerin hepsinin grup firmaları tarafından ruhsatlarının olduğu ifade edildi ve ekte görebileceğiniz ürün ruhsat bilgilerini gönderdi.

Aktaş Sağlık'ın gönderdiği belgeleri ekte sunuyoruz.

Zorunlu olarak şu notu da eklemek gereğini duyuyoruz. Her ürünün sahtesi yapılabilir ve günümüzde ortalıkta sahte ürünler cirit atıyor. Hiç bir sahte ürünün üzerinde de 'bu sahtedir" gibi bir açıklama yok. Orjinal ürünün üzerinde ne yazıyorsa, ambalajın görünümü nasılsa aynen taklit ediliyor. İlk bakışta anlamanız eğer uzman değilseniz mümkün değil.

Merkez İlaç yöneticisi Mehmet Şapçı'nın yayınladığı yazı ve fotoğraftan anladığımız, söz konusu ürünlerin sahtelerin yapıldığı ve hastane, eczane gibi satış merkezlerinde halkın kullanımına sunulduğudur. Sahte ürünlerin kol gezdiği günümüzde, bu bilgiyi kamuoyuna aktarmak da bizim gazetecilik görevimizdi.

İlk haber için tıklayınız

Ürün ruhsatı için tıklayınız

Ruhsat bilgileri için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz