Akılcı ilaç kullanımı sıralamasında 7.kez ilk sırada

akilci-ilac-kullanimi-siralamasinda-ilk-sirayi-7-kez-artvin-aldi

İlçeler sıralamasında da ilk sıra Artvin'in bir ilçesi olan Şavşat'ın..


10 Mayıs 2019 16:16

Akılcı ilaç kullanım oranları sıralamasında, en düşük antibiyotik kullanım oranıyla Artvin ili 7. kez yine ilk sırada. Artvin'in Şavşat ilçesi de ilçeler arasında ilk sırada yer alıyor.

İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İrfan Akalın Artvin'de bilinçli ilaç tüketimini Artvin insanının eğitim seviyesine, doğal beslenme, bal ve hayvansal ürün tüketimine bağlarken, Artvinliler ise yaşadıkları kenttin temiz havası ile eğitim seviyesinin yüksek olmasının altını çiziyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eczacı Ayça Bülbül;

“Bu hekim, eczacı ve hastaların içinde olduğu bir durum. Artvin bu konuda belli bir bilinç seviyesine ulaştı. Hastalarımızda bu konuda bilinçli davranıyorlar. Onun için hak ettiğimiz bir durum olduğunu düşüyorum” dedi.

Emekli Öğretmen Hasan Yavuz ise,

“Artvin eğitimde belli bir seviyeye ulaşmıştır. Okuma yazma oranı yüksek ve eğitim seviyesinin fazla olan bir kent. Doktor kontörlünde ilaç kullanımı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra kendi ürettiğimiz yiyeceklerle besleniyoruz" derken, kentte şarküteri işletmesi sahibi Berkan Büyük ise

"Doğayla iç içe bir toplum olduğumuz için aynı zamanda eğitimci bir toplum olduğumuz için doktora gitmeden onun tavsiyelerine uymadan herhangi bir ilaç kullanımını yapmıyoruz. Bunu ben görüyorum. Misal grip olduğunda hemen gidip ilaç almak yerine, gelip kestane balı alıyorlar. Yani doktora gidip ilaç kullanmadan önce bile doğal yöntemlerle kendi şifasını arıyor“ ifadelerini kullandı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz