AHBYS'ler e-reçete sistemine entegre oluyor..

ahbysler-e-recete-sistemine-entegre-oluyor

6.12.2018'den itibaren pilot uygulamada Ankara, Konya, Eskişehir ve Çorum da var.


05 Aralık 2018 19:31

(AHBYS)'lerin (Aile Hekimliği Bilgi Yönetim Sistemi) e-reçete sistemine entegrasyonu için 26 Eylül 2018'de İzmir'de başlayan pilot uygulama genişletiliyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 6 Aralık 2018 tarihinden itibaren pilot uygulamaya Ankara, Konya, Eskişehir ve Çorum illerinin de dahil edileceğini, bu tarih itibariyle bahsi geçen illerde görev yapan bütün aile hekimlerinin tüm ilaçları E-reçete sistemi kapsamında reçetelendirmesi gerektiğini duyurdu.

TİTCK'nın duyurusu şöyle:

Tüm İl Sağlık Müdürlükleri ve Aile Hekimliklerinin Dikkatine;

Bilindiği üzere 15.05.2018 tarihinde 2018/2 sayılı Genelge ile Bakanlığımızın kontrolünde ortak bir E-reçete uygulanmasına geçileceği duyurulmuş, bu kapsamda AHBYS’lerin E-reçete sistemine entegrasyonu için ilk pilot uygulama, 26 Eylül 2018 Çarşamba günü itibariyle İzmir’de başlatılmıştı.

6 Aralık 2018 tarihinden itibaren pilot uygulamaya Ankara, Konya, Eskişehir ve Çorum illeri de dahil edilecektir. Bu tarih itibariyle bahsi geçen illerde görev yapan bütün aile hekimlerinin tüm ilaçları E-reçete (Renkli Reçete) Sistemi kapsamında reçetelendirmesi gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz