Abdi İbrahim İlaç, İzlandalı Alvotech ile anlaştı..

abdi-ibrahim-izlandali-ilac-firmasi-alvotech-ile-stratejik-ortaklik-anlasmasi-imzaladi

Biyoteknolojik ürünleri yerli üretimi alanında önemli bir adım daha atıldı.


07 Haziran 2019 18:03

Abdi İbrahim İlaç, İzlandalı ilaç firması Alvotech ile biyoteknolojik ürünlerin Türkiye'de üretilmesi ve piyasaya sunulması kapsamında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Yapılan anlaşma kapsamında Abdi İbrahim, ilk etapta romatoloji, immünoloji, dermatoloji ve gastroenteroloji alanındaki tedavilerde kritik yeri olan biyoteknolojik ürünleri ileri teknolojiye sahip AbdiBio tesisinde üreterek sağlık sektörüne sunmaya başlayacak.

İlerleyen dönemlerde bu stratejik iş birliğine yeni ürünlerin eklenmesi de planlanıyor. Alvotech'in İsviçre ve Almanya'da Ar-Ge ve klinik çalışma yönetim merkezleri, İzlanda merkezli üretim tesisleri ve ABD'de fikri mülkiyet ve mevzuat uyum merkezi bulunuyor.

Söz konusu anlaşmayla ilgili olarak Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Abdi İbrahim CEO'su Süha Taşpolatoğlu ve Alvotech Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wessman?ın katılımıyla 31 Mayıs 2019'da Abdi İbrahim Tower?da imza töreni gerçekleştirildi.

"Dünyanın sayılı biyoteknoloji tesislerinden biri.."

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, dünyada biyoteknolojik ilaçların kullanım oranının yüzde 20'lere ulaştığını hatırlatarak;

"Türkiye ilaç pazarında ithal ürünlerin yüzde 33'ünü biyoteknolojik ilaçlar oluşturuyor. Pazarda bulunan biyoteknolojik ürünlerin tamamına yakını ithal. Abdi İbrahim olarak, tamamen ithalata dayalı bir biyoteknolojik ilaç tedarik modelinin ülkemiz açısından sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz.

Yatırımlarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz.

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı biyoteknoloji tesislerinden birini hayata geçirirken ithalatına bağımlı olduğumuz bu önemli ürünlerin ülkemizde geliştirilmesi ve üretilmesini hedefledik. Bu sayede hem hastaların bu ilaçlara erişiminin artacağına hem de dış ticaret açığında gerçekleşecek düşüşle ülke ekonomisine değer katacağımıza inanıyoruz." dedi.

Katma değeri yüksek ürünler

İmza töreninde, söz konusu işbirliği hakkında görüşlerini paylaşan Alvotech Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wessman da,

"Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim ile stratejik işbirliğine başlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Alvotech'in katma değeri yüksek biyobenzer ürün portföyünün, Abdi İbrahim'in üstün pazar deneyimi ve yerel üretim kapasitesiyle bir araya gelmesiyle birlikte Türkiye'deki hastalar için fayda sağlayarak yüksek kalitede biyobenzer ürünlere erişimi

artıracağına inanıyoruz." dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz