ABD deki küskün Türk bilim adamlarını kazanma projesi..

abd-deki-kuskun-turk-bilim-adamlarini-ilac-sanayine-kazanma-projesi

Türk bilim adamlarının yerli ilaç buluşları ortaklıklarla desteklenecek..


07 Şubat 2018 11:56

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, Milli İlaç Projesi ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’la görüştüklerini söyledi.

ABD'de Türkiye'ye küskün çok değerli 40-50 bilim adamı olduğuna işaret eden Terzioğlu; bu bilim adamlarına sahip çıkılması gerektiği çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

“Bu bilim adamlarımız, Hindistan, İsrail, Çek Cumhuriyeti gibi değişik ülkelere çalışmışlar. Ne yapmışlar? Yeni yeni ilaçlar bulmuşlar. Bizim de kendi molekülümüze ulaşmamız gerekiyor. Şu anda fason üretim yapıyoruz. Türkiye ilaçların patenti için her yıl 22 milyar lira ödüyor. Binali Bey, ‘bunun 7-8 milyar lirasını kurtarabilirsek, büyük bir başarı’ diyor.

Kendi patentimizi alırsak, o ilacın tüm dünyaya satış hakkına sahip oluruz. Mesela 10 kalem ilacı hedeflersin, örneğin sıtmaya iyi gelecek ilaç üretirsin. Bunun patenti Türk olur. O zaman Türk patentli ilacı dünyaya satarsın”

Arayıp soran yok..

ABD’de 40-50 Türk bilim adamı olduğunu kaydeden Terzioğlu;

“Bu bilim adamlarımızın hepsi Türkiye’ye küskün, dargın. Çünkü kapılarını çalan yok. Biz de diyoruz ki bu bilim adamlarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Milli ilaçta, öncelikle ABD’de yaşayan Türk bilim adamlarının yerli ilaç buluşlarının ortaklıklarla destekleneceğini söyleyen Terzioğlu, fonun  Türk Sağlık Yatırımları Fonu olmasının planlandığını söyledi. Terzioğlu, “Bu fon Türkiye’de kurulacak, ABD’de yatırımları destekleyecek” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz