5 ilaç firması "afyon krizi" 'ni çözmek için 50 milyar doları gözden çıkardı..

5-ilac-firmasi-afyon-krizi-ni-cozmek-icin-50-milyar-dolari-gozden-cikardi

Bağımlılık yapan ilaçların dağıtımını kesmemekle suçlanıyorlar.


18 Ekim 2019 11:12

ABD'de afyon bazlı ilaçların yol açtığı ölümlerle ilgili olarak açılan binlerce dava, istenen etkiyi sağlıyor. Açılan binlerce dava ile karşı karşıya kalan 5 büyük ilaç üreticisi firma çareyi 50 milyar dolar tazminat ödemekte buldu.

Köşeye sıkışan ilaç endüstrisinin önde gelen üreticileri binlerce dava ile uğraşmaktansa anlaşarak tazminat ödeme yolunu seçiyor. 

Reuters'in haberine göre Amerikan ilaç endüstrisine karşı afyon bazlı ilaç bağımlılığıyla bağlantılı yerel yönetimler, hastaneler ve diğer kuruluşlar tarafından açılan yaklaşık 2 bin 600 dava var.

Habere göre davalara konu olan ilaçların üreticisi ve dağıtıcısı konumundaki 5 firma, varılan anlaşma uyarınca 22 milyar dolar nakit ödeme yapmayı, 28 milyar dolarlık da hizmet vermeyi kabul etti.

Davacı ve davalı firmalar arasındaki müzakerelerin Teksas, Tennessee, Kuzey Carolina ve Pennsylvania eyaletlerinde sürdüğü belirtiliyor.

Konuya yakın kaynaklar, bağımlılık yapan ilaçların dağıtımını kesmemekle suçlanan firmaların, davaların başlayacağı Pazartesi gününden önce davacı taraflarla anlaşmaya varmaya çalıştığını kaydetti.

ABD'deki afyon bazlı ilaç bağımlılığı, Hastalıkları Kontrol ve Engelleme Merkezi verilerine göre 1999-2017 yılları arasında yaklaşık 400 bin ölüme yol açtı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz