30 ton ilaç çöpe atıldı..

30-ton-ilac-cope-atildi

İstanbul'da son 1 yılda 30 ton miadı dolmuş ilaç bertaraf edildi.


03 Ocak 2019 15:06

İstanbul Eczacı Odası, 2018 yılında eczanelerden miadı dolmuş 30.774 kilogram  ilacı toplayarak bertaraf edilmesini sağladı.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cenap Sarıalioğlu, İEO'nun Anayasanın 135. maddesine göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olduğuna dikkat çekerek

"Farmasötik atıkların kanalizasyon veya katı atık toplama yöntemleri ile imha edilmeye çalışılması, başta kaynak suları olmak üzere, deniz, göl, akarsu vb. doğal hayatın kirlenmesi sonucu doğurmaktadır. Bu nedenle ilacın her aşamasından sorumlu bir mesleğin mensupları olarak, ülkemizde önemli bir boşluğu doldurmak ve farmasötik atıkların çevreye ve doğaya zarar vermemesi  adına 2018 yılında ağırlığı 30.774 kilogramı bulan 426.401 kutu miadı geçmiş ilacı topladık" dedi. 

Ecz. Sarıalioğlu, İstanbul Eczacı Odası bünyesinde eczacılara hizmet veren İLAYS (İlaç Atık Yönetim Sistemi) birimince toplanan ilaçların, İEO'nun  'Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı'na sahip aracıyla bertaraf edilmek üzere ilgili tesise gönderildiğini belirtti.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz