Eczane Teknisyenleri günü hakkında açıklama..

26-nisan-eczane-teknisyenleri-ve-teknikerleri-gunu-hakkinda-zorunlu-aciklama

Teknisyenler gününün bundan böyle 26 Nisandakutlanacağını bildiren açıklama.


25 Nisan 2019 13:53

Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri, Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği, teknisyenler gününün 26 Nisan'da kutlanması konusunda mutabık olduklarını ve yaşanan süreç hakkında görüşlerini bildiren bir açıklama gönderdi.

Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri, Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği'nin açıklaması

26 NİSAN ECZANE TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ GÜNÜ HAKKINDA ZORUNLU AÇIKLAMA

Değerli meslektaşlarımız ;

Derneğimiz kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren bir mesleki sivil toplum kuruluşudur.

Ülkemizde resmi verilere göre 78 sivil toplum kuruluşu bulunmakta ve bu stk’ların tamamı veya büyük çoğunluğu federasyonlara ve dolayısıyla konfederasyona bağlıdır.

Derneğimiz kurulduğu günden bu yana hiçbir federasyona herhangi bir başvuru veya girişimde bulunmamıştır.

Bu konunun başlıca sebeplerinden bir tanesi ülkemizde mesleki stk kültürü bulunan bir federasyon hiçbir zaman oluşmamıştır. Dolayısıyla derneğimiz konfederasyona da bağlı değildir.

Derneğimizin hiçbir kolu konfederasyon veya bağlı hiçbir stk ya rakip olarak kurulmamış ve bu amaç güdülerek herhangi bir çalışma yapmamıştır. Yapılan çalışmaların tümü resmi internet sitemizden her zaman duyurulmuş ve meslek kitlemize ulaşabilmesi açısında sosyal medya platformları da her zaman kullanılmıştır.

Derneğimiz tarafından yıllar önce yapılması planlanan ve meslektaşlarımızın yoğun isteği ile gerçekleştirdiğimiz 5 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü kutlanması konusunda yıllarca etkin ve dolaylı bir şekilde gerçekleşmiş ve bu yılda devam etmiştir.

Meslektaşlarımızın da bu yönde önemli katkıları ve desteği olmuştur.

Bu yıl konfederasyon dolayısıyla tüm stk’lar eczane teknisyenleri ve teknikerleri gününün 26 Nisan tarihinde kutlanması gerektiği konusunda 2018 yılının aralık ayında alınan kararı 1 Nisan tarihinde sosyal medya üzerinden duyurmaya başlamış ve bizim önceden programladığımız kutlama programlarımız ilgili stk üyeleri tarafından süistimal edilmeye çalışılmıştır. Asıl amacımızın mesleğimizi korumak olduğu unutularak bir çok kuruluşa yıllardır gönderdiğimiz kutlama programımızı ilgili alanlardan kaldırtmak ta dahil bir çok çirkin yaklaşımlar sergilenmiştir.

Derneğimize bu konu iletildiği tarihte programımız bulunduğundan herhangi bir gün değişikliği işlemi yapılmamıştır ve kutlama devam etmiştir.

Derneğimize ilk telefon Konfederasyon Başkanı Sayın Aydın DAĞ tarafından gerçekleşmiş ve neden bu kadar geç yayınlandığı sorulmuş ve aynı zamanda programımızın yayınlandığı iptal edilemeyeceği bildirilmiştir.

Kutlamaların sonrasında Ankara Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Sayın Yunus Demirci ile bir dizi görüşme gerçekleşmiştir. Dernek yönetim kurulumuz 21 Nisan tarihli olağan toplantısında gerekli görüşmeleri ve meslektaşlarımızın isteklerini de göz önünde bulundurarak ilgili kutlamanın istenilen tarih olan 26 Nisan’da kutlanması konusunda mütabık kalmıştır. Bu yılda dahil olmak üzere Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü derneğimiz tarafından 26 Nisan tarihinde kutlanacağı bilgisi önceden olduğu gibi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır.

Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri günü kutlu olması dileğiyle.

*NOT: İLGİLİ KARARLAR ALINDIĞI GÜN KAMUOYUYLA PAYLAŞILMASI GEREKLİLİĞİ HEM VİCDANEN HEM HUKUKEN HEMDE ETİK OLARAK ÖNEMLİDİR.

Yönetim Kurulu adına Başkan Habeş Anık


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz